Roda de premsa del Govern

El Govern aprova definitivament el Pla territorial metropolità de Barcelona

query_builder   20 abril 2010 17:02

thumb_up Acords del Govern

El Govern aprova definitivament el Pla territorial metropolità de Barcelona

  • Es tracta del primer Pla de què disposa l’àmbit metropolità després de mig segle de temptatives
  • El Govern reforça amb noves accions de formació i treball la inserció laboral de 52.000 joves
El Govern ha aprovat definitivament el Pla territorial metropolità de Barcelona, un territori que aplega un 10% de la superfície de Catalunya i un 70% de la població. L’àmbit metropolità disposa amb aquest Pla per primera vegada d’un instrument de conjunt per tal d’ordenar el seu territori. Així ho ha explicat el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, que ho ha qualificat “d’avenç molt substantiu” i de “fita sense precedents” ja que s’havia intentat aprovar durant més de mig segle i no s’havia aconseguit.
 
Roda de premsa del Govern
Nadal ha explicat que el Pla abasta un total de 164 municipis de les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Garraf, el Maresme, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental, i comprèn una superfície total de 3.236 quilòmetres quadrats, on viu gairebé el 70% de la població catalana.
 
Els principals objectius del Pla territorial metropolità de Barcelona són evitar la dispersió de la urbanització sobre el territori i fomentar el desenvolupament urbà de qualitat, potenciar l’activitat econòmica, preservar el patrimoni natural i agrari del paisatge, potenciar l’ús del transport públic i racionalitzar les infraestructures viàries.Segons Nadal, s’espera que dins aquesta legislatura s’hagin pogut aprovar la totalitat dels 7 plans parcials territorials que engloben tot el planejament territorial de Catalunya.
 
Formació del joves
Noves accions per la inserció laboral de 52.000 joves
 
Durant la roda de premsa posterior a la reunió del Govern, la consellera de Treball, Mar Serna, ha presentat un conjunt de noves accions adreçades a millorar enguany l’ocupació de les persones joves de Catalunya. Es tracta d’actuacions que combinen la formació i el treball amb l’objectiu de garantir la inserció laboral o la tornada al món educatiu. Segons la consellera Serna, “la formació és sens dubte la millor inversió, la millor política de cohesió social”.
 
La consellera de Treball ha explicat que amb aquestes accions “el Govern incrementa no només els beneficiaris sinó el total de recursos destinats”. En aquest sentit, “el Govern destinarà 134 milions d’euros i s’arribarà a 52.000 joves que en aquests moments estan a l’atur”, ha dit Serna. Aquestes mesures s’emmarquen en l’Acord de Mesures per a l’Ocupació Juvenil a Catalunya 2009-2012, aprovat pel Govern i signat amb els agents econòmics i socials el mes de setembre de 2009.
 
El conseller de PTOP, Joaquim Nadal.
Unitat per l’Estatut
 
Durant la roda de premsa, el conseller Nadal ha explicat la iniciativa del president de la Generalitat, José Montilla, de què en el ple de la setmana que ve es debati i es voti una proposta de resolució de suport a l’Estatut que obtingui el màxim de suports possibles. L’objectiu d’aquesta resolució, segons Nadal, és doble, d’una banda “defensar la integritat, el desenvolupament, la constitucionalitat i la vigència de l’Estatut”, i de l’altra, “demanar la renovació dels membres del Tribunal Constitucional caducats ara i en un futur”. El president ja s’ha posat en contacte, aquest matí, amb els principals dirigents polítics i amb el president del Parlament per comunicar aquesta iniciativa.
 
Nadal ha explicat que el Govern, el president i el conjunt de les forces polítiques podran comentar, en els propers dies, el contingut d’aquesta proposta de resolució que té com a objectiu “afirmar des de Catalunya la unitat d’acció, defensar el desplegament i la constitucionalitat de l’Estatut i urgir en la renovació dels membres del TC”.

4  

Vídeos

Vídeo 1: el conseller Nadal destaca la transcendència de l'aprovació del Pla territorial Metropolità

Vídeo 2: la consellera Serna explica que el Govern ha incrementat els recursos destinats per la formació dels joves.

Vídeo 3: el conseller Nadal exposa el posicionament del Govern en defensa de l'Estatut.

Roda de premsa íntegra a càrrec del conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, i de la consellera de Treball, Mar Serna.

3  

Fitxers adjunts

Fotografia de la roda de premsa de Govern (Autor: Jordi Bedmar)

Fotografia de la roda de premsa de Govern (Autor: Jordi Bedmar)
JPG | 131

Fotografia del Consell de Govern (Autor: Jordi Bedmar)

Fotografia del Consell de Govern (Autor: Jordi Bedmar)
JPG | 261

Acords de Govern en format PDF

Acords de Govern en format PDF
PDF | 556

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined