El conseller de Governació i Adminsitracions Públiques, Jordi Ausàs

El Govern aprova els decrets que activen el procés per a les Eleccions al Parlament de Catalunya 2010

query_builder   5 octubre 2010 16:40

thumb_up Acords del Govern

El Govern aprova els decrets que activen el procés per a les Eleccions al Parlament de Catalunya 2010

Vídeo: el conseller Ausàs explica que el Govern ha fet un esforç per fomentar la participació en les eleccions
 • Ha donat el vistiplau a dos decrets, el de normes complementàries  per a la realització de les eleccions i el de regulació de les subvencions i el control de la comptabilitat electoral
 • Un total de 5.229.651 persones, 17.865 més que a les eleccions anteriors, estan cridades a les urnes el proper 28 de novembre
 • El conseller Ausàs ha destacat que en aquestes eleccions s’ha fet “un esforç important” per fomentar la participació de “tots els col·lectius i territoris”
 • El Govern també ha fet balanç legislatiu dels darrers quatre anys, en què ha impulsat 88 de les 97 lleis aprovades a legislatura



 • El Govern ha aprovat els decrets que activen el procés electoral per a la realització de les eleccions al Parlament de Catalunya, que tindran lloc el proper 28 de novembre. En concret, ha aprovat: el Decret de normes complementàries per a la realització de les eleccions i el Decret pel qual es regulen les subvencions i el control de la comptabilitat electoral. A més, també ha aprovat el Manual d'Instruccions per als membres de les meses electorals, perquè puguin exercir la seva tasca amb tota la informació necessària per al desenvolupament de la jornada electoral.
   
  El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, que ha comparegut a la roda de premsa posterior al Consell de Govern, ha explicat el calendari electoral. Cal destacar el període de consulta del cens i presentació de reclamacions en període electoral (des de l’11 al 18 d’octubre), així com les dades per sol·licitar el vot per correspondència (des del 5 d’octubre al 18 de novembre).
   
  També ha explicat que per a aquestes eleccions, hi ha un cens electoral provisional de 5.229.651 persones, 17.865 persones més que a les eleccions del 2006. Del total de persones cridades a les urnes, 3.900.952 persones són de la circumscripció de Barcelona; 486.679 persones, de la circumscripció de Girona; 301.186 persones, de la circumscripció de Lleida; i 540.834 persones, de la circumscripció de Tarragona.
   
  Ausàs ha informat que per primera vegada en les eleccions al Parlament, fent ús de les competències estatutàries, la Generalitat realitzarà una campanya de publicitat per fomentar la participació en les eleccions. “Aquesta campanya, que s’afegeix a la campanya informativa habitual sobre el cens, el vot per correu i la documentació necessària per a la votació, s’iniciarà el 21 d’octubre i finalitzarà l’11 de novembre, amb l’inici de la campanya electoral”, ha afirmat Ausàs. També ha destacat que en aquestes eleccions s’ha fet “un esforç important per fer arribar a tots els col·lectius i a tots els territoris”.
  88 lleis impulsades en aquesta legislatura
  El Govern també ha fet balanç de les lleis aprovades durant aquesta vuitena legislatura. Concretament ha impulsat 88 de les 97 lleis aprovades, la segona amb major producció legislativa de la història. També ha aprovat 8 decrets llei i 7 decrets legislatius. De les 97 lleis aprovades pel Parlament de Catalunya, 70 responen al compromís del Govern per desplegar l’Estatut d’Autonomia. A banda, totes les lleis responen als grans eixos del Pla de Govern 2007-2010.
   
  Aprovat el Projecte de decret legislatiu per adaptar la legislació catalana a la directiva europea de serveis
  El Consell de Govern també ha donat avui el vistiplau al Projecte de decret legislatiu de la llei que adequa la legislació catalana a la Directiva de serveis del mercat interior “DSMI”, també coneguda com “directiva Bolkestein”. Un total de tretze normes estan afectades per aquesta directiva comunitària, amb la qual es vol facilitar la lliure circulació de prestadors de serveis entre tots els països membres de la Unió Europea. La Directiva estableix tot un seguit d’obligacions tant per als Governs de la UE com per a les empreses amb l’objectiu de simplificar procediments i tràmits administratius.
   
  L’activitat de l’ICF creix un 2,5% el 2009
  El Govern ha aprovat avui la memòria, el balanç i els comptes de l'Institut Català de Finances (ICF), corresponents a l'exercici 2009. Tot i ser un any marcat pel efectes de la crisi, l’activitat de l’ICF ha crescut un 2,5% fins arribar als 1.163 milions d’euros, una xifra que se situa per tercer any consecutiu per sobre dels 1.000 milions d’euros.
   
  Millores en el subministrament d’aigua a les Terres de l’Ebre
  En l’àmbit de la gestió de l’aigua, el Govern de la Generalitat ha impulsat la millora del subministrament d’aigua a diverses localitats de les Terres de l’Ebre, per garantir així la disponibilitat d’aigua durant els treballs de descontaminació del meandre de Flix. Aquestes actuacions, que tindran un cost proper als 7 milions d’euros, consistiran en la construcció de set nous dipòsits d’aigua, quatre estacions de bombament i prop de nou quilòmetres de canonades, que beneficiaran un total de 93.000 habitants de tretze localitats de les Terres de l’Ebre.
   
  Impuls als camins del Segrià, el Pla d’Urgell i el Gironès
  L’Executiu també ha aprovat avui el finançament del projecte per al condicionament i millora del camí de Vilanova de la Barca a Bellvís (Segrià i Pla d’Urgell) i de diversos camins al terme municipal de Llagostera (Gironès). En aquests projectes també hi participen els ajuntament de Bellvís i Llagostera, respectivament.
   
  Encara en l’àmbit de la gestió del medi natural, el Govern ha aprovat el contracte programa entre la Generalitat de Catalunya i el Centre de Recerca i Aplicacions Forestals (CREAF) per al període 2010-2011 que suposa una aportació econòmica de 6,3 milions d’euros.
   
   
  El Govern declara la sardana d’interès nacional
  El Consell de Govern també ha donat el vistiplau a la declaració de la sardana com element festiu patrimonial d’interès nacional i n’ha definit les característiques i els elements que li són propis. En la declaració aprovada avui es descriu la coreografia i la música d’aquesta dansa, per tal de preservar-la i promocionar-la com a manifestació de la cultura tradicional catalana d’especial arrelament i rellevància.

  2  

  Vídeos

  Vídeo: el conseller Ausàs explica que el Govern aposta per fomentar la participació en les eleccions

  Vídeo de la roda de premsa íntegra

  3  

  Fitxers adjunts

  Fotografia del Consell de Govern (autor: Jordi Bedmar)

  Fotografia del Consell de Govern (autor: Jordi Bedmar)
  JPG | 221

  Fotografia de la roda de premsa (autor: Jordi Bedmar)

  Fotografia de la roda de premsa (autor: Jordi Bedmar)
  JPG | 178

  Acords del Govern del 5 d'octubre de 2010 en format PDF

  Acords del Govern del 5 d'octubre de 2010 en format PDF
  PDF | 371

  undefined
  undefined
  undefined
  undefined
  undefined