Es presenta el Concert del Centenari Salvador Espriu

query_builder   13 juny 2013 17:53

event_note Nota de premsa

Es presenta el Concert del Centenari Salvador Espriu

  • L’espectacle, dirigit per Lluis Danés, es podrà veure a Arenys de Mar el 10 de juliol
  • Les entrades es poden adquirir a través de Ticketmaster
Fotografia Concert Centenari Salvador Espriu
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha presidit avui la presentació de l’espectacle Concert del Centenari Salvador Espriu, que es farà a Arenys de Mar el 10 de juliol, data exacta del naixement del poeta. Amb motiu del centenari del naixement de Salvador Espriu, s’ha volgut organitzar un acte central de reconeixement en què confluiran veus noves i veus consolidades del panorama musical català.
 
Han participat en la presentació el comissari de l’Any Espriu, Xavier Bru de Sala; l’alcalde d’Arenys de Mar, Estanislau Fors; el diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Joan Carles García Cañizares; el director general de Damm, Enric Crous, i Lluís Danés, director de l’espectacle.
 
En la seva intervenció a l’acte, el conseller Mascarell ha destacat que “el concert té la voluntat de socialitzar la figura i l'obra de l'escriptor". El conseller ha explicat que l'Any Espriu vol "significar la gran aportació d'Espriu a la nostra cultura i generalitzar-ne la figura i l’obra”. El conseller ha tingut també unes paraules d’agraïment cap a les empreses i les institucions implicades en aquest espectacle, com són Televisió de Catalunya, que en farà la retransmissió per TV3, i Estrella Damm, pel seu suport a les iniciatives culturals del país en un moment econòmic difícil com el que estem vivint.
 
El director del concert, Lluís Danés, ha explicat que el concert serà un “espectacle total, en el sentit que l’Espriu més lluitador, més social, coincidirà amb l’imaginari col·lectiu que va crear al voltant dels personatges de Sinera”. Danés també ha revelat que l’escenografia serà particular perquè “aprofita la geografia mítica d’Espriu: el mar, els rials, etc.”
 
El passat 15 de maig, el Govern de la Generalitat de Catalunya va acordar designar l’any 2013 com a Any Espriu per commemorar el centenari del naixement de Salvador Espriu i Castelló. El Departament de Cultura de la Generalitat, diversos municipis catalans i institucions d’arreu del país porten a terme iniciatives en diferents poblacions catalanes durant tot de l’any. Els actes de la commemoració inclouen exposicions, publicacions d’obres, espectacles musicals i teatrals, produccions audiovisuals i simposis sobre la vida i l’obra de l’autor.
 

2  

Fitxers adjunts

Dossier: Concert del Centenari Salvador Espriu

Dossier: Concert del Centenari Salvador Espriu
PDF | 7836

Fotografia de l'acte

Fotografia de l'acte
JPG | 85