El director de l'SCT, Joan Josep Isern, ha inaugurat la Jornada de prevenció i seguretat viària Ciutat de Badalona

Isern ha destacat que les activitats formatives i d'educació viària que fan les policies locals són claus per reduir la sinistralitat

query_builder   27 setembre 2013 15:41

event_note Nota de premsa

El director de l'SCT, Joan Josep Isern, ha inaugurat la Jornada de prevenció i seguretat viària Ciutat de Badalona

Isern ha destacat que les activitats formatives i d'educació viària que fan les policies locals són claus per reduir la sinistralitat

Isern jornada Badalona
El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Josep Isern, ha participat aquest matí en la inauguració de la Jornada de prevenció i seguretat viària Ciutat de Badalona que ha tingut lloc al BCIN (Badalona Centre Internacional de Negocis). La jornada ha reunit experts, monitors i tècnics d’educació viària, i s’ha centrat en l’àmbit de la formació. En la trobada, que s’emmarca en la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, s’ha presentat el programa impulsat per la Guàrdia Urbana “Badalona per la seguretat viària”,  que té com a objectiu aconseguir que l’educació viària arribi a tots els ciutadans de totes les edats de la localitat.
 
Isern ha destacat que les activitats d’educació i formació viària que fan les policies locals catalanes són claus per reduir la sinistralitat i ha recordat que tot i que l’SCT té bàsicament  competències en l’àmbit interurbà, treballa en estreta cooperació amb els ajuntaments. El director de l’SCT ha recalcat que “aquesta col·laboració és fonamental en les zones periurbanes” i ha fet èmfasi en els mètodes de proximitat emprats amb l’objectiu de pacificar les ciutats, com per exemple els Plans Locals de Seguretat Viària (PLSV), que l’SCT posa a disposició dels ens locals per tal de millorar la seguretat viària dels municipis.
 
Isern ha subratllat que una de les prioritats de l’SCT “és aconseguir una mobilitat segura en l’espai públic”, fer possible “un dret de tots els ciutadans  perquè es puguin desplaçar en qualsevol mitjà de transport amb la màxima seguretat”. En aquest sentit, ha declarat que “l’educació i la formació són els pilars de futur” per assolir aquesta fita i ha destacat “els resultats magnífics” que han aportat en els darrers anys pel que fa a la reducció de l’accidentalitat. El director de l’SCT ha apuntat que l’educació viària ha estat bàsica perquè el jovent hagi deixat de ser el col·lectiu amb més mortalitat a la xarxa viària catalana: “La sinistralitat dels menors de 30 anys s’ha reduït en més d’un 80% en la darrera dècada”.
 
Segons Isern, dos dels principals recursos vinculats a la formació viària que han estat fonamentals per reduir la sinistralitat entre els joves han estat les sessions de formació a les escoles que fan els Mossos d’Esquadra i les policies locals, i activitats com el programa Game Over, que l’SCT du a terme conjuntament amb l’Institut Gutttmann  i on testimonis de sinistres viaris expliquen als alumnes les seves experiències.  Quant a aquesta activitat, el director de l’SCT ha manifestat que “la persuasió és un element importantíssim” pel que respecte  a l’educació viària en  l’ensenyament secundari i ha remarcat que un 38% dels participants en el programa Game Over  afirma que han canviat la seva actitud a l’hora de conduir.
 
El director de l’SCT ha destacat el paper pioner de la ciutat de Badalona pel que fa a les activitats d’educació i formació viària: “Badalona està en els primers llocs en l`àmbit de la formació a les escoles d’arreu de Catalunya”, ha dit Isern.
 
En la inauguració de la jornada també han participat  el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Badalona, Ramon Riera i el regidor de Seguretat, Convivència i Participació, Miguel Jurado.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota en pdf

Nota en pdf
PDF | 64