Barcelona Catalonia presenta a Expo Real els projectes immobiliaris i logístics més destacats de l'àrea metropolitana de Barcelona i Catalunya

Segons els darrers estudis europeus, l'Àrea de Barcelona i Catalunya és una de les regions més ben posicionades per atraure inversions estrangeres

query_builder   4 octubre 2013 15:23

event_note Nota de premsa

Barcelona Catalonia presenta a Expo Real els projectes immobiliaris i logístics més destacats de l'àrea metropolitana de Barcelona i Catalunya

Segons els darrers estudis europeus, l'Àrea de Barcelona i Catalunya és una de les regions més ben posicionades per atraure inversions estrangeres

 
La participació d’aquest any de Barcelona Catalonia a Expo Real destaca per oferir als inversors una visió global dels principals projectes urbanístics vinculats a l’economia del coneixement que s’estan desenvolupant a Barcelona i el seu entorn. A més, cal remarcar que a Barcelona, com a conseqüència de la recuperació econòmica de la ciutat i del seu model de finances sanejat, està aflorant una nova indústria relacionada amb la tecnologia i la mobilitat, amb el trasllat de molts projectes i companyies internacionals cap al nostre territori. Mostra d’això és el fet que Barcelona, que com a capital del mòbil, acollirà el Mobile World Congress fins el 2018 i també, per primer cop aquest any, es convertirà en la capital del vehicle elèctric amb la 27a edició del congrés internacional EVS27 al novembre (Electric Vehicle Symposium).
 
Entre els dies 7 i 9 d'octubre es celebra a Munic ExpoReal, la fira europea de referència per als inversors immobiliaris. Barcelona Catalonia estarà present amb un estand conjunt (410 – Hall 2) de l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya -a través de l'Institut Català del Sòl, Incasòl, i la Direcció General de Patrimoni-, el Barcelona Urban Cluster i d'altres empreses relacionades amb el sector per presentar diferents iniciatives estratègiques que consoliden Barcelona i Catalunya com a hub d'innovació i logística del Sud d'Europa.

Barcelona Catalonia presenta enguany a ExpoReal els projectes més destacats de l'àrea metropolitana, així com l'oferta logística més important en l'entorn del Corredor del Mediterrani. Aquests projectes, juntament amb l'oferta logística, mostren Barcelona com un entorn on es potencien les activitats innovadores, el creixement econòmic unit a la investigació, les noves tecnologies i els nusos estratègics de transports i parcs empresarials.

També es presentaran els immobles que la Generalitat de Catalunya acaba de treure a la venda -només uns mesos després de l'èxit en la venda a AXA Real State d'un lot de 13 edificis d'oficines situats a Barcelona-, un nou paquet de quatre immobles amb una ubicació excel·lent al centre de la ciutat amb usos molt amplis.
 
Barcelona Catalonia és l’aposta de la Generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament de Barcelona per promoure el desenvolupament de nous projectes estratègics que consoliden l’àrea de Barcelona i Catalunya com a una de les regions europees millor posicionades per atraure inversió estrangera.
 
Aquesta afirmació ve avalada pel seu posicionament en prestigiosos rànquings i estudis internacionals com l’FDI Intelligence del Financial Times, segons el qual Catalunya és la segona regió d'Europa en volum d'inversió estrangera, tenint en compte que va atreure més de 1.921 milions de dòlars (1.439 milions d'euros), durant el primer semestre de 2013. També Ernst & Young situa la ciutat de Barcelona com la tercera ciutat europea més atractiva per invertir, només darrere de Londres i de París. El fDi Magazine considera a Catalunya, 1a regió del sud d’Europa del futur (European Cities and Regions of the Future 2010/2013).
 
La delegació catalana del Barcelona Catalonia a Expo Real estarà acompanyada enguany per diferents partners privats que col·laboren en projectes urbanístics a Catalunya, com són Weimberg, Gesvalt, Garrigues i Sant Tirs; així com pel Barcelona Urban Cluster (BUC), representat a Expo Real per Compact Habit, Meridiana, Tasinsa, Melon District i Miete, en una clara aposta per la tradicional col·laboració publico-privada que té lloc al nostre país perseguint l’objectiu de millorar la competitivitat del sector i fomentar la internacionalització del mateix.
 
 
L’arquitectura catalana com a referent europeu
 
Durant Expo Real 2013, Barcelona Catalonia presentarà la segona edició del Premi Europeu AADIPA d’Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic, que es convocarà durant l’any vinent. El Premi, que se celebra cada dos anys, té la vocació d'esdevenir un referent a nivell europeu. Té com a objectiu donar a conèixer les intervencions i treballs de qualitat realitzats en l'àmbit europeu i distingir els més destacats.
 
L'Agrupació d'Arquitectes per a la Defensa i la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic (AADIPA) és una agrupació del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC), formada per arquitectes i altres professionals, la qual fa molts anys que es dedica a la defensa, vela, protecció, investigació i difusió del patrimoni arquitectònic, mitjançant la gestió i organització de conferències, seminaris, debats, cursos, visites, publicacions, exposicions i altres actes relacionats amb la intervenció en els edificis històrics. Des de fa ja 33 anys celebra anualment les Jornades Internacionals d'Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic, amb la participació d'experts de tot el món.

1  

Fitxers adjunts

Dossier de premsa

Dossier de premsa
PDF | 65

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined