- Felip Puig, Santi Vila, i Sixte Cambra, encapçalaran la missió mes gran feta fins ara a aquest país que tindrà lloc entre el 20 al 26 d’octubre
- A la missió hi participen prop de 80 empreses dels sectors smart cities, moda, turisme, logística i infraestructures que durant l’estada es reuniran amb altres empreses de Colòmbia i participaran en seminaris de diferents àmbits
- L’objectiu de la missió és posicionar Catalunya com a soci estratègic i logístic per les exportacions i les inversions de Colòmbia a la Unió Europea.
La Generalitat de Catalunya i el Port de Barcelona organitzen una missió institucional i empresarial a les ciutats colombianes de Bogotà, Medellín, Cartagena de Índias i a Panamà, que tindrà lloc del 20 al 26 d’octubre.
Encapçalada pel conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i el president del Port de Barcelona, Sixte Cambra, la missió té l’objectiu de posicionar Catalunya com a soci estratègic i logístic per les exportacions i les inversions de Colòmbia a la Unió Europea. En roda de premsa aquest matí, Puig ha destacat que “la posició estratègica de Colòmbia i els creixements sostinguts sòlids del país, del 5% del PIB en els últims dos anys, fan que es tracti d’un país d’elevat interès per a les empreses catalanes”.
Puig s’ha referit també al Tractat de Lliure Comerç que Colòmbia ha signat recentment amb la Unió Europea i que liberalitza les relacions comercials, “un acord que situa Catalunya com a porta d’entrada al comerç colombià al continent”. Així mateix, el conseller ha volgut deixar clar que a banda de propiciar, “la feina del Govern català és facilitar, acompanyar i obrir portes a les empreses” perquè elles són les protagonistes.
Amb la comitiva institucional viatjaran 80 empreses catalanes dels sectors smart cities, moda, turisme, logística i infraestructures, que tenen interessos comercials a Colòmbia o que ja hi estan treballant. Aquests sectors responen a l’estratègia impulsada pel Govern de Catalunya que pretén identificar les especialitzacions de coneixement de la indústria catalana amb més potencial de creixement.
Per la seva banda, el conseller Vila, ha destacat que“un dels actius de Catalunya que més es valora a l’exterior és la qualitat de les empreses dels sectors de la construcció, enginyeria i l’arquitectura”.
Un dels objectius del viatge és posar en valor l’Aeroport de Barcelona com a pont entre Amèrica Llatina i Àsia. En aquest sentit, la Generalitat mirarà de reforçar les connexions aèries entre Colòmbia i Catalunya.
A banda, des del Departament de Territori i Sostenibilitat es continuaran estrenyent les relacions bilaterals amb la República de Colòmbia i amb l’Alcaldia Major de Bogotà, amb qui en els dos darrers anys ja s’han signat fins a quatre convenis de col·laboració en camps com les infraestructures, l’aigua i la gestió de residus.
El president del Port de Barcelona, Sixte Cambra, ha destacat que “aquesta és la 15a missió comercial que organitzem a un país amb perspectives de creixement”. Segons Cambra, l’objectiu del Port de Barcelona és “captar nous tràfics amb Colòmbia, ja que de les missions se’n deriven increments del tràfic portuari”.
Com a exemple, Cambra ha citat el creixement del tràfic portuari del 20% després de la missió comercial a Argentina, o del 39% després de les missions a Brasil i Turquia. Sixte Cambra també ha destacat que les importacions han crescut prop del 6% durant els últims 4 mesos de l’any (juny-setembre 2013), fet que reforça la posició estratègica del Port de Barcelona.
3