Ingressa a presó un home que va assetjar sexualment 25 noies menors d'edat a través d'internet

query_builder   11 desembre 2013 08:07

event_note Nota de premsa

Ingressa a presó un home que va assetjar sexualment 25 noies menors d'edat a través d'internet

 
. El detingut es feia passar per responsable d’una agència de models per contactar amb les menors
 
. Les noies, atretes per la oferta de treball, es mostraven nues davant de la càmera web
 
. Els investigadors no descarten que puguin haver-hi més menors afectades
 
Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat Central de Delictes Informàtics van detenir, el passat 4 de desembre, un noi de 20 anys, de nacionalitat equatoriana i veí d’Olot com a presumpte autor dels delictes de corrupció de menors i pornografia infantil.
 
La primera de les denúncies que els Mossos van rebre data del 21 de gener d’enguany. Una noia de 15 anys va denunciar que un perfil de Facebook, que responia al nom de ‘Marc Sole’, va contactar amb ella fent-se passar per un ajudant de fotografia al temps que li oferia feina com a model. Després de diverses promeses i peticions, la víctima va accedir a exhibir-se en roba interior davant de la web-cam ja que el suposat fotògraf li havia dit que es tractava d’un càsting.
 
Uns dies després, un segon perfil de l’esmentada xarxa social, ‘Marta Feliu’, va contactar amb la menor i la va convidar a jugar a un joc en el qual havien d’intercanviar-se imatges eròtiques. Ja des d’un primer moment la noia va notar que es tractava d’un usuari fals, motiu pel qual no va acceptar la petició.
 
Al veure que no obtenia nous vídeos, el pedòfil va contactar amb una amiga de la víctima i la va amenaçar dient-li que, en cas de no mostrar-se nua davant de la càmera web, faria públic un vídeo en el qual apareixia la seva amiga en roba interior. Arran d’aquests fets, les menors van decidir-se i van explicar els fets als seus pares els quals, automàticament, van adreçar-se als Mossos d’Esquadra per denunciar els fets.
 
La Unitat Central de Delictes Informàtics va fer-se càrrec de les actuacions i, ja des d’un primer moment, va sospitar que tots els perfils abans esmentats estiguessin controlats per una mateixa persona. Després de solucionar totes les dificultats que radiquen en una investigació d’aquestes característiques, els agents van identificar el presumpte autor dels fets, un noi de 20 anys veí d’Olot.
 
Així doncs, el passat 4 de desembre van detenir-lo i, tres dies més tard, va ingressar a presó per decisió judicial.
 
En l’escorcoll del domicili se li van comissar dos disc durs, un pen drive i dues targetes de mèmoria. En aquest material hi havia 5.444 imatges i 24 vídeos amb contingut pedòfil. També van comprovar que feia servir fins a 8 perfils diferents a Facebook.
 
Fent servir el mateix modus operandi, és a dir, fent-se passar primer per una agència de models, el detingut havia contactat amb un mínim de 25 víctimes, tot i que es descarta que puguin haver-hi moltes més menors afectades ja que va manifestar que aquesta pràctica la portava emprant des de fa uns 5 anys.
 
- Adjuntem consells per fer un ús segur de les xarxes socials
 
Àrea de Comunicació
Barcelona, 11 de desembre de 2013

1  

Fitxers adjunts

Consells Internet segura

Consells Internet segura
PDF | 68

undefined
undefined
undefined
undefined