• Més enllà dels incendis de vegetació, van atendre una gran varietat de serveis

 

  • Els rescats al medi natural, si bé no han tingut un augment molt significatiu, continuen amb la tendència a l’alça

 

  • Els incendis de vegetació es van reduir durant 2013, que va tenir una campanya d’estiu suau; l’incendi més important va ser al novembre

 

  • La DGPEIS ha intensificat les campanyes de sensibilització i difusió a la població en l’àmbit de la prevenció

 

  • Pel que fa al nombre de serveis, es manté la tendència a la baixa dels darrers anys
 
 
Els Bombers de la Generalitat, dependents de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS), han registrat durant el 2013, al igual que ha passat en els darrers anys, un notable descens en el nombre de serveis realitzats respecte l’edició anterior. Si bé, el descens és significatiu en la majoria de tipologies d’actuacions, és força remarcable en el cas dels incendis de vegetació, els incendis urbans i les actuacions per atendre problemes de mobilitat, com per exemple accidents de trànsit.
 
En el cas dels incendis de vegetació hi ha hagut un descens de 1.544 serveis respecte l’any 2012, és a dir, una reducció d’un 22% aproximadament. Aquest any de referència, 2012, va ser un any d’extrema sequera i grans incendis forestals.
 
D’altra banda, en els serveis per apagar incendis en zona urbana, ja siguin incendis d’habitatges, locals, aparcaments, o com també mobiliari urbà (contenidors, papereres, vehicles, etc), la reducció ha estat d’un 11% respecte el curs anterior, és a dir, s’han realitzat 1.488 serveis menys.
 
Pel què fa a la mobilitat, actuacions relacionades majoritàriament amb accidents de trànsit, els Bombers han registrat un descens de 741 serveis. En aquest cas, suposa una reducció del 8’6% aproximadament.
 
Malgrat tot, en les assistències tècniques urgents i els serveis de salvaments al medi natural el nombre de serveis ha augmentat. En el primer cas, en les assistències tècniques urgents hi ha hagut un increment del 3,6% respecte el 2012 i en el cas dels serveis de rescat al medi natural l’augment ha estat de l’1% aproximadament.
 
 
Més informació: Dossier de premsa sencer adjuntat amb format pdf

1  

Fitxers adjunts

Dossier de premsa - Balanç dels serveis Bombers de la Generalitat 2013

Dossier de premsa - Balanç dels serveis Bombers de la Generalitat 2013
PDF | 123