Territoris creatius, les DO’s del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre s’uneixen aquest juliol i agost per oferir set espectacles que combinen visites als espais patrimonials que col·laboren en el projecte, tast de vins i cultura
 
La primera edició d’aquest cicle passarà per Tarragona, Reus, Falset, Escaladei, El Vendrell, Montblanc i Corbera d’Ebre.
 
Els vins de les diferents DO’s es maridaran amb espectacles de música, dansa, poesia, literatura, teatre i projeccions
.
 
Les set denominacions d’origen vinícoles del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre -la DOQ Priorat, la DO Monsant, la DO Tarragona, la DO Catalunya, la DO Terra Alta, la DO Penedès i la DO Conca de Barberà-, juntament amb els Serveis Territorials de Cultura al Camp de Tarragona i els Serveis Territorials d’Agricultura de la Generalitat s’han unit en la creació del cicle. Divendres DiVins, una iniciativa que es portarà a terme del divendres 4 de juliol al divendres 15 d’agost i que té com a objectiu posar en valor els espais patrimonials i la seva relació amb les denominacions d’origen del territori i també un grup d’artistes de la plataforma Territoris Creatius. La presentació pública d’aquest iniciativa tindrà lloc el divendres 27 de juny a les 20.15 als jardins de l’Estació Enològica de Reus en un acte restringit que comptarà amb la presència de vins de les diferents DO’s participants i on també es podrà presenciar un petit tast de creació amb els artistes: Marc C. Griso juntament amb Adrià Grandia i Sílvia Isach.
 
La voluntat dels organitzadors, segons ha explicat Jordi Agràs, director dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, és potenciar tres aspectes ben diversos de les nostres comarques i convertir-los en un nou atractiu turístic i cultural: els espais patrimonials, els vins de les diferents denominacions d’origen i també els artistes del territori que oferiran una selecció de la seva feina habitual, en molts casos creada de forma expressa per aquest cicle dels Divendres DiVins. La selecció dels artistes participants es va fer a partir d’una convocatòria pública oberta als membres de la plataforma Territoris Creatius www.territoriscreatius.cat). Per la seva banda, Anton Ballvé, director dels serveis territorials d’Agricultura a Tarragona, ha destacat la "iimportancia que té donar valor afegit als vins produïts al nostre territori aquest tipus d’actes. En aquest sentit cal valorar molt positivament la relació de les diferents DO’s amb agents culturals del territori i també amb els espais patrimonials que acolliran el cicle Divendres DiVins. Treballant en comú s’aconsegueixen fites molt més destacades".Des de les set DO’s, el seu portaveu Carles Andreu, ha fet incidència en la importància que pel sector vitivinícola té el maridatge entre els artistes del territori, els vins del territori i al mateix temps uns espais dignes de ser visitats i coneguts.
 
El cicle començarà el divendres 4 de juliol amb la DO Tarragona com a convidada al Museu i Necròpolis Paleocristiana de Tarragona. El grup musical format per Xavier Pié i MACC presentaran en directe les cançons del seu últim disc "Rutes". Els Divendres DiVins continuaran l’11 de juliol a l’Institut Pere Mata de Reus amb els vins de la DO Catalunya com a protagonistes i l’espectacle "El DO d’un país. Notes, poesia, colors i sabors", a càrrec de Griselda Ramon, Alex Jordi i Jorge Villena. El divendres 18 de juliol els vins de la DOQ Priorat seran els protagonistes d’aquest cicle en un acte que tindrà lloc a la Cartoxia d’Escaladei, a la Morera de Montsant, i que comptarà amb una actuació en directe de Joan Masdéu acompanyat del guitarrista Oest per presentar les cançons del disc "Dissabte". El 25 de juliol continuarà el cicle amb la DO Conca de Barberà a la terrassa del Centre Cultural Anselm Turmeda de Montblanc i l’espectacle "El vi fa sang: Vi, paraula i ritme" amb l’escriptor Aleix Cort i la ballarina Roxane Butterfly.
 
Els Divendres DiVins continuaran a l’agost. El dia 1 d’agost la DO Montsant presentarà els seus vins al Castell de Falset acompanyat d’un espectacle de música i projeccions a càrrec d’Adrià Grandia i Sílvia Isach que porta per títol "Vidsonor..". El Jardí de la Vil·la Casals del Museu Pau Casals (el Vendrell-Sant Salvador) serà l’espai escollit per la DO Penedès per presentar els seus vins acompanyats per l’espectacle teatral d’Anton Dalmau i Violant Llopis "El vi en l’obra dramàtica de Shakespeare". El cicle s’acabarà el 15 d’agost al Poble Vell de Corbera d’Ebre on els vins de la DO Terra Alta acompanyaran la música electrònica de Marc C. Griso en un espectacle que uneix els dos últims projectes del productor i dj reusenc: "Música per compartir, vi per escoltar" i "Si de verdad pudiera".
 
Totes les actuacions de Divendres DiVins tenen una entrada de 5 euros. L’aforament d’aquests actes és limitat i es recomana reserva prèvia a les DO corresponent. També per aquest motiu es prega puntualitat perquè les visites al diversos espais patrimonials començaran a les 19.30h.

5  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 75

Dossier presentació Divendres DiVins

Dossier presentació Divendres DiVins
PDF | 30

Cartell presentació

Cartell presentació
PDF | 285

Fotografia roda premsa

Fotografia roda premsa
JPG | 3495

Fotografia DO grup

Fotografia DO grup
JPG | 3807