• La incorporació dels cinc nous vehicles permet reforçar els itineraris més utilitzats de la Costa Brava durant els mesos d’estiu així com els enllaços amb l’aeroport del Prat
  • Les noves unitats estan dotades amb les últimes novetats en matèria de seguretat, ecosostenibilitat i confort, i amplien la flota d’autobusos de Sarfa, que durant la temporada estiuenca opera a ple rendiment
 
El director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, i el president de Moventis, Miquel Martí, han presentat avui els cinc nous autobusos que s'incorporen a la flota de Sarfa amb l'objectiu de millorar les connexions en transport públic entre les principals destinacions turístiques de la Costa Brava i la ciutat de Barcelona, coincidint amb l’important creixement de la demanda estacional que experimenta aquesta zona durant els mesos estivals.
 
Per al director general, la mesura “respon a la voluntat d’ajustar l’oferta de serveis de transport públic a les necessitats dels viatgers, tenint en compte l’important creixement de la demanda estacional que experimenta aquesta àrea els mesos de juliol i agost”.
 
En aquesta mateixa línia, el president de Moventis, Miquel Martí, ha apuntat que “durant el 2013 més de 4,5 milions de turistes van visitar la Costa Brava i SARFA vetlla des de fa 93 anys per oferir als usuaris un mitjà de transport amb garanties” i ha afegit que “aquesta voluntat passa, entre d’altres, per renovar la flota de forma continuada”. La incorporació d’aquests cinc nous autobusos d’última generació ha suposat una inversió total d’1,15 milions d’euros”.
 
 
Més expedicions durant l’estiu
 
Gràcies a la nova configuració de les línies, de l’1 de juliol fins al 31 d’agost:
· Dos autobusos cobriran l’itinerari Pals – Barcelona – Aeroport del Part amb 4 expedicions diàries en cada sentit.
· Un altre autobús connectarà el municipi de Palafrugell amb Barcelona i l’aeroport del Prat (7 expedicions diàries direcció aeroport i 8 en sentit contrari).
· Un quart vehicle connectarà les localitats de Cadaqués, Roses, Empuriabrava i Castelló d’Empúries amb la Barcelona i l’aeroport del Prat, realitzant quatre expedicions cap a Barcelona i 2 en sentit contrari.
· L’últim vehicle reforçarà durant l’estiu l’itinerari L’Estartit – Torroella – L’Escala – Barcelona – Aeroport del Prat  (4 expedicions diàries  de l’Estartit cap a l’aeroport i tres en sentit contrari).
 
 
5 autobusos d'última generació
 
Els 5 nous vehicles de SARFA estan equipats amb plataforma per garantir els desplaçaments i l'accés al transport públic de totes les persones amb mobilitat reduïda (PMR). Tres de les noves unitats han estat carrossades per l'empresa Beulas, amb seu a Arbúcies, i són del fabricant Scania. Les altres dues unitats són dels fabricants Mercedes i Scania i han estat carrossades per Noge, empresa catalana que va iniciar la seva activitat el 1964.

En matèria de seguretat, els cinc autobusos incorporen un sistema antiincendis que detecta la temperatura del motor a través d'uns sensors col·locats a la part posterior de l'autobús i, en cas de temperatures elevades, expulsa un líquid a pressió similar al d'un extintor. A més, el sistema també incorpora tots els components de seguretat de la frenada amb portes obertes, plataforma desplegada, ABS, ASR i control d'estabilitat Esp. Tots els autobusos porten cinturó de 2 punts i càmeres de seguretat per al conductor per a la marxa enrere i per a la segona porta.
 
Totes les unitats són d'última generació en requisits mediambientals i compleixen amb la normativa EURO V de la Unió Europea, amb sistema de recirculació interna de gasos (AGR) sense additius, en el cas dels quatre vehicles Scania, i a través de la utilització d’UREA (AdBlue), en el cas de l’autobús Mercedes.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 176