·          Des de l’1 de gener i fins al 30 de juny d’aquest any els Bombers de la Generalitat han realitzat 11 actuacions de salvaments i rescat de persones en aigües interiors, mentre que en el mateix període de l’any passat en van realitzar 19
 
·          La Direcció General de Protecció Civil ha presentat  la campanya de seguretat en el bany en aigües interiors 2014 ‘Els consells de protecció civil per a la seguretat a rius, pantans i llacs’
Foto
Els Bombers de la Generalitat han realitzat aquest matí un exercici de recerca i salvament aquàtic a la zona de l’antic càmping de Camarasa (Noguera) per tal de conscienciar la població dels riscos que representa la pràctica d’esports i activitats de lleure en aigües interiors, i alhora recordar els consells de seguretat bàsics.
 
La directora territorial d’Interior a Lleida, Anna Miranda, ha explicat que “el Departament d’Interior ha organitzat aquest exercici en el marc de la campanya de seguretat a les platges i en el bany en aigües interiors amb l’objectiu de difondre entre els banyistes i els practicants d’activitats aquàtiques un seguit de consells per evitar la seva exposició a riscos innecessaris”. “Precisament la campanya s’ha presentat al municipi de Camarasa ja que és un lloc de referència tenint en compte el nombre de banyistes i la llarga tradició d’activitats aquàtiques a la zona” ha afegit.
 
Finalment, Miranda ha demanat responsabilitat i que es segueixin els consells a l’hora de fer activitats aquàtiques.
 
Exercici de salvament aquàtic
Els efectius dels Bombers han realitzat simultàniament dos exercicis de recerca i salvament de persones. Per una banda, la recerca d’una persona desapareguda mentre realitzava una activitat aquàtica al pantà, del qual un alertant ha indicat el punt on ha estat vist per última vegada. En aquest cas, els efectius han estat fent un rastreig tant des del perímetre exterior com des de l’interior de l’aigua per determinar el punt a on es trobava per localitzar-lo.
 
D'altra banda, i de forma paral·lela, han realitzat un rescat en superfície d’una segona persona que ha estat arrossegada pel corrent de l’aigua. Un cop rescatada de l’aigua aquesta persona, han dut a terme la seva evacuació mitjançant un gruatge amb l’helicòpter.
 
Els dos escenaris han comptat amb la participació de les unitats subaquàtiques i de muntanya del Grup d’Actuacions Especials (GRAE), del Grup d’Emergències Mèdiques (GEM), del Grup Caní de Recerca (GCR) i efectius de la Regió d’Emergències de Lleida amb el suport de dues embarcacions, un helicòpter i dos vehicles dels Bombers de la Generalitat. (Adjuntem nota en pdf amb dades)  

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa en PDF (inclou dades)

Nota de premsa en PDF (inclou dades)
PDF | 45