El conseller Vila anuncia que el març vinent començarà la primera fase dels enderrocs al barri de Can Garcia, a Manlleu

query_builder   30 gener 2015 12:20

event_note Nota de premsa

El conseller Vila anuncia que el març vinent començarà la primera fase dels enderrocs al barri de Can Garcia, a Manlleu

  • Aquesta primera actuació afectarà 128 pisos dels blocs de Can Garcia i s’executarà una vegada reallotjats tots els veïns afectats
Imatge
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha visitat avui el barri de Can Garcia, a Manlleu, on el proper mes de març començarà la primera fase d’enderroc de 128 pisos, 37 places d’aparcament i 6 locals. Can Garcia és un conjunt de 256 habitatges que es van construir als anys seixanta i que presenten greus patologies constructives, motiu pel qual l’Institut Català del Sòl (INCASÒL) iniciarà en breu l’enderroc de la meitat dels blocs.
 
Actualment només queden ocupats tres pisos dels 128 que abasta aquesta primera fase. D’aquests, a dos hi viuen afectats amb dret a reallotjament que ja disposen de nou habitatge assignat, on s’hi traslladaran en un termini màxim de tres setmanes. Pel que fa al tercer pis, es tracta d’una ocupació sense títol ni dret de reallotjament, la propietat del qual es preveu recuperar a finals de febrer. Així, a principis de març s’adjudicaran els treballs de desconstrucció, que s’han licitat per un import de 770.000 euros.
 
A partir dels convenis signats entre la Generalitat i l’Ajuntament de Manlleu, l’INCASÒL ha promogut la construcció de tres edificis amb un total de 70 habitatges per tal de traslladar-hi els propietaris amb dret a reallotjament de Can Garcia. Pel que fa als arrendataris, s’ha posat en marxa un procés de reallotjament a diferents indrets del municipi en col·laboració amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. Els serveis socials de Manlleu treballen també en un programa d’acompanyament per tal d’incrementar les possibilitats d’integració social d’aquestes famílies.
 

3  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 292

Imatge 1

Imatge 1
JPG | 435

Imatge 2

Imatge 2
JPG | 3875

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined