Lletres al camp
Un grup d’onze escriptors i escriptores, guardonats i reconeguts amb diferents premis, serà rebut pel president Bartomeu i el conseller Mascarell.
 
 
Dissabte 18 d’abril, coincidint amb el partit al Camp Nou entre el FC Barcelona i el València, onze autors i autores reconeguts i reconegudes amb diferents premis literaris, seran rebuts pel president de l’entitat barcelonista, Josep Maria Bartomeu, acompanyats pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs.
El grup d’autors i autores seran convidats a veure el partit des de la Llotja d’honor de l’estadi i obsequiaran al president Bartomeu amb un exemplar dedicat de la seva obra.
Paral·lelament a les guixetes del Camp Nou es distribuiran, a partir del mateix dia 18, aproximadament 20.000 punts de llibre editats especialment per a l’ocasió i que apleguen frases d’aquests onze autors i autores al voltant del món del futbol, el barça i la literatura. És una col·lecció única d’onze punts de llibre.
L’equip de “Lletres, al camp!” 2015
1.   Joan Carreras. Barcelona, 1962. Periodista, guionista de televisió i escriptor. Premi Ciutat de Barcelona de Literatura Catalana per Cafè Barcelona i Premi Sant Jordi de Novel·la per L’àguila negra.
2.   Pep Coll. Pessonada, Pallars Jussà, 1949. Escriptor i professor de llengua i literatura catalana. Premi de la Crítica Catalana de narrativa; Premi Joan Crexells i Premi El Setè Cel de Salt per Dos taüts negres i dos de blancs.
3.   Melcior Comes. Sa Pobla, Mallorca, 1980. Escriptor. Premi Sant Joan de literatura catalana per Hotel Indira.
4.   Manuel Forcano. Barcelona, 1968. Poeta, hebraista i traductor. Premi Miquel de Palol de Poesia per Ciència exacta.
5.   Mercè Ibarz. Saidí, 1954. Escriptora i periodista. Premi Crítica Serra d’Or de narració per Vine com estàs.
6.   Carles Morell. Artés, 1992. Poeta. Premi Amadeu Oller de poesia. Els vapors que maten.
7.   Jordi Nopca. Barcelona, 1983. Periodista, escriptor i traductor. Premi Documenta per Puja a casa.
8.   Carme Riera. Palma de Mallorca, 1948. Guionista, professora i escriptora. Premi Jaume Fuster dels Escriptors en Llengua Catalana de l'AELC, que premia tota una trajectòria.
9.   Marta Rovira. Banyoles, 1969. Sociòloga i professora. Premi Carles Rahola d’assaig per La Transició franquista.
10. Pau Vadell. Mallorca 1984. Poeta, escriptor i traductor. Premi Literari Vila de Lloseta de Poesia per Sang cremada.
11. Mònika Zgustova. Praga, 1957. Escriptora i traductora. Premi Joaquim Amat Piniella per La nit de Vàlia.
 
La col·laboració entre la ILC i la Fundació FC Barcelona
Un dels objectius de la Institució de les Lletres Catalanes és donar la màxima visibilitat als escriptors catalans i la seva obra, també en els entorns on és menys previsible trobar-los. Entre aquests entorns, l’estadi de futbol té l’al·licient que permet posar en contacte el públic més ampli amb el text literari en la nostra llengua, tant per la quantitat de gent que aplega com per la seva diversitat.
La Fundació FC Barcelona és l'entitat que dóna forma a la responsabilitat social corporativa del FC Barcelona, principalment usant l'esport com a eix vertebrador per fomentar els valors cívics i l'educació entre la infància i la joventut de Catalunya i del món. Per dur-ho a terme, la Fundació FC Barcelona se serveix de diversos programes, campanyes i aliances en l’àmbit català i internacional. Els projectes de la Fundació arriben a més de 400.000 beneficiaris a tot el món. El FC Barcelona, doncs, a través de la seva Fundació, representa, més enllà de l’estricta activitat esportiva, uns valors cívics, nacionals i culturals, i s’ofereix com a caixa de ressonància pel foment de la cultura a través del foment de la literatura i de la seva lectura.
No és estrany, doncs, que al voltant de la festa de Sant Jordi –la gran cita de la cultura i la convivència– aquesta tingui un reflex en la vida del club i hagi suposat, de manera ininterrompuda durant els darrers 10 anys, un punt de confluència d’objectius entre la Institució de les Lletres Catalanes i la Fundació FC Barcelona amb campanyes i accions de promoció de les lletres catalanes, dels seus autors i del foment de la lectura.

2  

Fitxers adjunts

Dossier de premsa Lletres al Camp

Dossier de premsa Lletres al Camp
PDF | 823

Lletres al camp

Lletres al camp
JPEG | 912