• La trobada, organitzada conjuntament amb la Diputació de Barcelona, se celebrarà el 2 de juny al Museu d’Història de Catalunya 
  • S’hi presentarà el projecte ‘Fem Esport, Fem Arxius’ per a la recuperació, conservació i accessibilitat del patrimoni de les entitats esportives a través de la  coordinació entre els diferents agents esportius i arxivístics
El Departament de Cultura i la Diputació de Barcelona organitzen una jornada sobre la relació entre els arxius i l’esport a Catalunya que se es celebrarà el pròxim 2 de juny al Museu d’Història de Catalunya. La trobada té per objectiu esdevenir un punt de reflexió per compartir experiències, intercanviar coneixements i fixar les línies estratègiques per recuperar el patrimoni documental català en l’àmbit de l’esport. També per crear sinèrgies entre el món acadèmic, els arxius catalans i els clubs esportius i que s’estableixin les bases d’un eix de col·laboració.
 
En la jornada es presentarà el projecte ‘Fem Esport, Fem Arxius’ que té com objectiu la recuperació, conservació i accessibilitat del patrimoni de les entitats esportives d’un país per mitjà d’una acció coordinada entre els diferents agents esportius i arxivístics. Més enllà d’una acció des dels arxius, és una acció des de les federacions i institucions esportives cap als clubs o entitats per tal que es sensibilitzin respecte la preservació del seu patrimoni i utilitzen els instruments que el Sistema d’Arxius de Catalunya posa a la seva disposició amb referències de Sistema i concrecions a nivell nacional, comarcal, municipal i de suport de les diputacions.
 
A Catalunya, la relació entre el món de l’esport i l’associacionisme queda palesa en el gran nombre de clubs esportius amb una llarga tradició esportiva, però també com una entitat social i cultural. Actualment, podem parlar de més de 14.000 clubs esportius registrats, dels quals més 3.000 tenen més de 40 anys d’antiguitat. Per això, es posaran sobre la taula projectes internacionals per part de la Secció d’Esports de l’ICA-SPO (International Council of Archives), i experiències concretes per part de les federacions i clubs esportius catalans.
 
Inscripció:
Inscripció gratuïta.
Places limitades (caldrà avisar amb antelació en cas de falta d’assistència).
Termini de finalització de les inscripcions: 28 de maig
Confirmació d’assistència al correu electrònic: arxius.cultura@gencat.cat
(al missatge, cal fer constar nom, institució, mail i telèfon de contacte)
 
Podeu aconseguir més informació a:  http://cultura.gencat.cat/ca/detall/Noticies/Arxiu_i_esport
 

1  

Fitxers adjunts

Programa de la jornada

Programa de la jornada
PDF | 3073