• Mascarell: “Amb l'aposta per la cooperació entre els diferents municipis, el què feu es expressar modernitat amb una excel·lència extraordinària”
  • El Festival de Música Antiga dels Pirineus, FeMAP, tindrà lloc del 3 de juliol al 30 d’agost a diversos municipis del Pirineu
  • El FeMAP és el festival de música antiga amb més concerts de tota Europa
  • Adjuntem el dossier amb la informació detallada dels concerts
Presentació 5a edició FeMAP
El Festival de Música Antiga dels Pirineus té lloc del 3 de juliol al 30 d’agost a diverses localitats del Pirineu. De la seva programació en destaquen les actuacions del Quartet Casals, Hopkinson Smith i La Xantria i Jordi Domènech.
 
A part dels concerts en espais tancats, el FeMAP organitza diverses activitats com són els concerts amb visita guiada, els concerts en entorns natural, tres passeigs musicals i sis sessions Gastrofilm.
 
El Festival de Música Antiga dels Pirineus, considerat el més gran d’aquest gènere a tota Europa, aglutina 26 municipis, 45 concerts i més 54 activitats. Per primera vegada, s’incorpora un municipi de França, Bourg Madame, al llistat de poblacions que hi participen.
 
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha destacat, en la presentació de la programació de la 5a edició Festival de Música Antiga dels Pirineus, que “amb l'aposta per la cooperació entre els diferents municipis, el què feu es expressar modernitat amb una excel·lència extraordinària”.
 
Mascarell ha ressaltat la tasca dels diferents municipis catalans que participen en el festival. “Esteu fent aportació significativa a la cultura catalana i us ho vull agrair. Sobre el gruix cultural del Pirineu heu muntat un esdeveniment que cobreix un espai que no teníem”. I ha conclòs que “Sou un bon model per al conjunt del país”.
 
Per la seva banda, Albert Batalla, alcalde en funcions de la Seu d’Urgell, ha felicitat els municipis que formen part del festival “conèixer el nostre patrimoni, posar de relleu els nostres músics, ho hem fet entre tots, els grans i els petits. Per a nosaltres, el Pirineu no és una barrera, és un nexe d'unió”.
 
Juli Gendrau, alcalde en funcions de Berga, no va dubtar de la inciativa “Fa 4 anys, l'ajuntament de Berga va tenir l'oportunitat de participar en el que ja és el Festival de Música Antiga més gran d'Europa”.
 
Josep Maria Dutrèn, director de FeMAP: “Fem una aposta per les formacions del territori dels Pirineus i pels concerts familiars”. Paral·lelament als concerts “Hem fet paquets turístics que combinen allotjament, visites als monuments i concerts”.

2  

Fitxers adjunts

Presentació 5a edició FeMAP

Presentació 5a edició FeMAP
JPG | 1409

Dossier premsa 5a edició FeMAP

Dossier premsa 5a edició FeMAP
PDF | 2629