Port Deltebre

Llum verda al Pla especial del port fluvial de Deltebre

query_builder   15 desembre 2022 10:41

event_note Nota de premsa

Llum verda al Pla especial del port fluvial de Deltebre

Port Deltebre{"name":"2022/12/15/10/40/52bb3429-3c39-4c9b-9b86-96caf6414d1b.jpg","author":"DTER","type":"0","location":"0","weight":928338}
  1. S’impulsarà la nàutica, la pesca, els serveis a les embarcacions, l’activitat turística i comercial, els esports nàutics i la formació, la integració del port amb el territori i la lluita contra el canvi climàtic


La Comissió territorial d’urbanisme de les Terres de l’Ebre, presidida pel director general de Territori, Urbanisme i Arquitectura, Agustí Serra, ha aprovat definitivament el Pla especial del port fluvial de Deltebre, promogut per l’empresa pública Ports de la Generalitat i l’Ajuntament de Deltebre.


El Pla incorpora els criteris de desenvolupament del sistema portuari d’aquest municipi per aprofitar al màxim la infraestructura i les instal·lacions existents, optimitzar les superfícies, ordenar els usos pesquer, nàutic i turístic, assolir una bona integració del port i el municipi, tenint cura del medi ambient, i ajudar a potenciar el desenvolupament social i econòmic de Deltebre. L’ampliació proposada en el Pla especial permetrà donar cabuda a 358 embarcacions i incrementar l’espai de serveis a embarcacions, la zona comercial i turística i la zona de lleure, on es fomentarà la navegació entre la ciutadania.


L’àmbit del Pla especial del port de Deltebre comprèn una superfície de 69.963 m² distribuïda entre làmina d’aigua i la superfície de terra. Els espais a terra inclouen: dàrsena esportiva, dàrsena pesquera, zona polivalent, zona de servei a les embarcacions (varador i zona d’hivernada), zona d’esports nàutics i lleure, zona comercial i moll de vaixells turístics locals, zones verdes interior, aparcaments i vials i passeigs per a vianants.


  1. Dàrsena esportiva: el Pla especial preveu l’ampliació de la dàrsena esportiva cap al nord-est, amb sis pantalans flotants. Actualment, la dàrsena esportiva acull 146 embarcacions esportives i amb l’ampliació en preveu acollir 321. El pla preveu una edificació per a vestidors i lavabos i pallols per als estris dels usuaris d’embarcacions esportives.


  1. Dàrsena pesquera: es manté la dàrsena pesquera actual i es fa possible l’ampliació de la flota, reservant espais prioritaris a la dàrsena polivalent Ara, el sector pesquer té 24 embarcacions. La zona de pesca es completa amb les casetes o pallols per als estris dels pescadors i la llotja de peix existents.


  1. Zona polivalent: una part de la dàrsena esportiva actual és una zona polivalent d’ús compartit entre el sector pesquer, amb ús preferent per al sector pesquer per poder acollir previsibles increments de la flota de pesca professional de Deltebre.


  1. Zona de serveis a les embarcacions: es destina una zona a la reparació i manteniment d’embarcacions, un espai per a hivernada i un espai per al varador.


  1. Zona d’esports nàutics i lleure: es genera un espai per acollir activitats relacionades amb la nàutica lleugera i la pràctica d’esports, així com un edifici per a Capitania que també donarà cabuda a l’escola de vela, amb espais per divulgar activitats mediambientals relacionades amb el riu Ebre, el mar i el parc natural.


  1. Zona comercial: es preveu una zona per a usos comercials i de serveis directament relacionats amb les activitats pesqueres i nàutiques, usos turístics, de restauració i d’administració que complementin les activitats portuàries. Es crearà un moll per a l’amarratge dels vaixells turístics locals que naveguen per riu.


  1. Passeig per a vianants i zones verdes: es manté el passeig existent a la vora del riu amb zones verdes, passejos interiors i un mirador amb la rosa dels vents. Així mateix, es crearan zones d’aparcament i un nou vial.

1  

Imatges

Imatge virtual

Imatge virtual 12592696

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 1250049

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined