UGT

La consellera Ubasart trasllada als sindicats de presons la voluntat de treballar des del diàleg i destaca el bon to de la roda de contactes

query_builder   9 gener 2023 19:01

event_note Nota de premsa

La consellera Ubasart trasllada als sindicats de presons la voluntat de treballar des del diàleg i destaca el bon to de la roda de contactes

La consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart i González, ha aprofitat la primera trobada amb els sindicats de presons per traslladar la voluntat d’entesa del seu equip i agrair el bon to de les reunions. Aquest dilluns Ubasart ha mantingut un primer contacte amb els cinc sindicats de l’àmbit: UGT, CSIF, CCOO, IAC-CATAC i La INTERSINDICAL. La consellera ha estat acompanyada pel secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a les Víctimes, Amand Calderó, i la directora d'afers penitenciaris, Paula Montero.

“He traslladat als sindicats que vull treballar des del diàleg i el consens. La seva tasca és indispensable. Prenem nota de les reclamacions que ens han fet arribar i estem segurs que trobarem punts d'entesa”, ha afirmat la consellera en acabar la roda de contactes.

En la trobada, s’ha posat l’accent en la millora de la salut mental, el seguiment i atenció a perfils vulnerables i la prevenció dels suïcidis i les agressions. A més, Ubasart ha explicitat el compromís per seguir treballant en la dignificació de les condicions laborals i de seguretat de tots els professionals penitenciaris, tal com ja va manifestar en la primera compareixença al Parlament.

En aquest sentit, sobre la taula hi ha reptes pendents: el redimensionament de les plantilles per pal·liar la manca de personal, la jubilació anticipada, la millora dels mecanismes de promoció interna i de carrera professional en general o la renegociació de l’Acord Penitenciari. En la mesura que les previsions pressupostàries ho permetin, la conselleria estudiarà com avançar en aquestes qüestions.

La conselleria també aposta per la formació continuada dels professionals, orientada a millorar el tractament i la intervenció dels interns de cara a la reinserció i retorn a la vida en llibertat, i a la millora de l’atenció a la salut integral dels interns en la vida a l’interior.

L’eix sobre el qual es configura el model penitenciari català és la reinserció i la rehabilitació, garantint la convivència, la custòdia i la seguretat dels treballadors i, alhora, el respecte escrupolós als drets humans i a la dignitat de les persones preses.

5  

Imatges

UGT

UGT 279032

CSIF

CSIF 270965

CCOO

CCOO 300144

CATAC

CATAC 239398

La Intersindical

La Intersindical 290008

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined