Nova línia d'autobús L5 entre Figueres i Vilafant

Territori posa en marxa una línia d'autobús entre Figueres i Vilafant

query_builder   13 gener 2023 12:35

event_note Nota de premsa

Territori posa en marxa una línia d'autobús entre Figueres i Vilafant

  1. Es tracta de la L5, que començarà a funcionar el pròxim dilluns 16 de gener i preveu més de 63.000 usuaris anuals
  2. El recorregut unirà els diversos nuclis de Vilafant i farà parada a l’Hospital de Figueres i al CAP de Vilafant, entre d'altres serveis

El Departament de Territori posa en marxa, a patir del dilluns 16 de gener, una línia interurbana d’autobús entre Figueres i Vilafant. Es tracta de la L5, que suposarà una millora en la connexió entre els dos municipis i farà parada a l’Hospital de Figueres, l’Estació del TAV, el CAP de Vilafant o la zona esportiva. També enllaçarà els diferents nuclis de Vilafant.

En la presentació del servei, el conseller de Territori, Juli Fernàndez i Olivares, ha qualificat la nova línia de “fita històrica per Figueres i Vilafant” i ha destacat que l’autobús “relligarà nuclis” i aproparà les persones “als serveis públics i a les parades per poder fer transbord amb altres línies”.

El conseller ha afegit que es tracta “d’un avenç i d’un instrument per fer que la vida dels veïns sigui una mica millor”. El titular de Territori, d’altra banda, també ha posat de manifest que es tracta d’una de les primeres línies interurbanes de l’Estat que funcionarà amb un autobús híbrid, cosa que respon “al nostre objectiu de combatre el canvi climàtic”.

L’autobús funcionarà de dilluns a dissabtes laborables durant tot l’any i disposarà de 17 expedicions per sentit. Es podrà utilitzar amb els títols dels busos urbans de Figueres. El servei preveu unes 63.400 persones usuàries anuals.

El recorregut d’anada farà parada a la ronda Parc-Hospital de Figueres, carrer Empordà/ carrer Damàs Calvet, carrer Empordà (parada del TAV), carrer Maria Torres, Parc Les Mèlies, Escola Les Mèlies, CAP Vilafant, Ajuntament de Vilafant, carrer Mare de Déu del Mont, Pavelló i Institut Les Forques. El de tornada començarà a l’Institut Les Forques i seguirà per l’Olivar gran, Ajuntament de Vilafant, CAP Vilafant, Parc Les Mèlies, carrer Maria Torres, via Emporitana/plaça 8 de març, avinguda Salvador Dalí/plaça del Sol i ronda-Parc Hospital de Figueres.

La posada en marxa d’aquest servei és una llarga reivindicació del territori. Figueres i Vilafant són municipis veïns i comparteixen molts serveis. Fins ara, però, el desplaçament amb autobús d’un municipi a l’altre s’havia de fer a través de les línies interurbanes Banyoles-Figueres, Olot-Figueres i Lladó-Figueres, que amb els anys han anat patint canvis en els respectius recorreguts per atendre les necessitats de mobilitat amb Vilafant. Amb la posada en marxa de la nova L5, aquestes línies podran també reduir els recorreguts i fer els seus trajectes més directes. També existeix un autobús llançadora entre l’Estació del TAV de Figueres-Vilafant i el centre de Figueres, però és directe i no relliga els respectius municipis.

3  

Imatges

Presentació de la nova línia L5 Figueres-Vilafant

Presentació de la nova línia L5 Figueres-Vilafant 3184959

Presentació de la nova línia L5 Figueres-Vilafant

Presentació de la nova línia L5 Figueres-Vilafant 2096811

Presentació de la nova línia L5 Figueres-Vilafant

Presentació de la nova línia L5 Figueres-Vilafant 2653719

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa en PDF 'Territori posa en marxa una línia d'autobús entre Figueres i Vilafant'

Nota de premsa en PDF 'Territori posa en marxa una línia d'autobús entre Figueres i Vilafant'
PDF | 253410

Horaris i recorregut de la nova línia L5 Figueres - Vilafant

Horaris i recorregut de la nova línia L5 Figueres - Vilafant
PDF | 354122

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined