1. La Generalitat de Catalunya juntament amb el gestor i curador cultural Le Département impulsen CONTEMPORANIA, la primera fira internacional d’alta artesania
  2. Acollirà més de 130 professionals nacionals i internacionals entre els quals hi ha galeries i col·lectius creatius, institucions del sector i artesans premiats en diferents certàmens mundials, així com un circuit OFF amb 240 artistes en 5 propostes distribuïdes per la ciutat de Barcelona
  3. El 29 de setembre tindrà lloc el III Congrés Professional d'Artesania impulsat pel Govern, aquest any sota el lema “El món del luxe reivindica l'artesania. Prescriptors, mercats i connectors”
  4. El conseller d´Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, inaugurarà la fira el dijous 28 a les 11.00 hores

CONTEMPORANIA High Craftsmanship Barcelona exhibirà del 28 al 30 de setembre el millor de l'alta artesania internacional al Palau de Pedralbes de Barcelona. La Generalitat de Catalunya, mitjançant el Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del Departament d'Empresa i Treball, juntament amb el gestor i curador cultural Le Département, impulsen la primera edició d'aquesta fira internacional dedicada a promoure l'alta artesania i l'excel·lència al sector.

Més de 130 professionals de l'artesania i la creació de tot el món presentaran les seves propostes basades en la innovació i la visió artística de l'artesania contemporània, mitjançant diferents tipus d'arts aplicades com la ceràmica, la joieria, la laca, el metall, el tèxtil, el vidre, el paper o la fusta.

Hi participaran 39 professionals individuals de 20 països diferents seleccionats entre les més de 100 propostes que van arribar arran de la convocatòria internacional oberta per a participar a la fira. També hi haurà 12 guanyadors de prestigioses fires de joieria d'art a nivell mundial; 23 artesans i artesanes representades per 3 galeries: la coreana Siat Gallery, la londinenca Han Collection i la local Galeria Rubén Torres; 26 artistes de 3 col·lectius ( el col·lectiu de dones joieres llatinoamericanes Sudakas Xile, el grup Bound by Jewellery Czech Republic i els artistes xinesos d’ A Circulation by Xangai Xina), i 37 professionals de 8 institucions internacionals d'artesania (World Crafts Council Europe, el mateix Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), JORGC, EOI - Fundesarte, World Crafts Council Africa, Sichuan Fine Arts Institute, Michelangelo Foundation-Homo Faber guide, i Loewe Foundation Craft Prize). A més, es podrà veure una instal·lació interactiva de Ricard Domingo creada específicament per a aquest esdeveniment.

La selecció d'obres i professionals ha estat realitzada per un consell cultural, i s'ha centrat en el significat i la història de cada obra i artista, partint del criteri que cada creació artesana és més que un objecte, és una expressió d'humanitat per mitjà de l'art. A partir d'aquesta premissa, les obres presentades a CONTEMPORANIA s'agrupen en tres eixos: la vida quotidiana a la ment de l'artista, la consciència sostenible i l'artesania política.

En paral·lel a aquesta exhibició, més de 240 professionals participaran a l'OFF CONTEMPORANIA, un circuit que comptarà amb exposicions a 5 galeries i espais artístics de Barcelona.

Així mateix, dins del marc de CONTEMPORANIA, el divendres 29 de setembre tindrà lloc, al mateix espai el III Congrés Professional d'Artesania impulsat pel CCAM sota el títol “El món del luxe reivindica l'alta artesania. Prescriptors, mercats i connectors.”

En aquesta tercera edició, el congrés abordarà les interaccions entre el luxe i l'artesania, on el respecte per la tradició, la creativitat i la innovació són comunes. El Congrés comptarà amb ponències de professionals com l'escriptora i comissària Tachy Mora, el dissenyador de joies Ricardo Domingo, la vicepresidenta del World Craft Council Àfrica, Passent Nossair, així com empreses de creació i del sector.

El mateix divendres 29, a les 19.30h, CONTEMPORANIA celebrarà el lliurament de guardons. Destaquen el Premi Artesania Catalunya de la Generalitat que valora l'excel·lència en l'ofici i la tècnica dels expositors de la fira; o el Premi JORGC del Col·legi Oficial de Joiers, Orfebres, Rellotgers i Gemmòlegs de Catalunya; entre d’altres.

La fira CONTEMPORANIA s'adreça al gran públic i és gratuïta (cal registre previ), mentre que el III Congrés Professional d'Artesania està pensat com un espai per al sector artesanal.

ACTE INAUGURAL DE CONTEMPORANIA

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, inaugurarà CONTEMPORANIA High Craftsmanship Barcelona el pròxim dijous 28 a les 11.00 hores. Acompanyat de la directora del CCAM, Agnès Russiñol i Amat, i del director de Le Département, Paulo Ribeiro, farà un recorregut pels diferents espais expositius. Un cop finalitzat, Torrent atendrà els mitjans de comunicació a l’espai expositiu del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM).

ACREDITACIONS: Els mitjans interessats a cobrir l’acte inaugural de la fira i el Congrés s’han d’acreditar prèviament facilitant Mitjà, Nom, Cognoms i DNI a través del correu premsa.emc@gencat.cat i o mar@pressmhernandez.com

Dossier de premsa i imatges sobre CONTEMPORANIA i el III Congrés Professional d'Artesania en aquest enllaç: http://bit.ly/firacontemporania

Contacte de premsa:

Marta Ruiz Peñalver

premsa.emc@gencat.cat

Mar Hernández de Gràcia

mar@pressmhernandez.com

+34 609 59 05 12

1  

Fitxers adjunts

Dossier de Premsa

Dossier de Premsa
PDF | 600921