Aquella eterna admiració. Centenari Victòria dels Àngels i Alicia de Larrocha

S'inaugura l'exposició commemorativa del Centenari de Victòria dels Àngels i Alícia de Larrocha

query_builder   26 setembre 2023 16:11

event_note Nota de premsa

S'inaugura l'exposició commemorativa del Centenari de Victòria dels Àngels i Alícia de Larrocha

  1. “Aquella eterna admiració” es podrà veure fins al 7 de gener al Palau Robert
  2. L’exposició impulsada pel Palau Robert i amb la col·laboració del Departament de Cultura narra l’amistat i la trajectòria compartida de la soprano i la pianista


Aquella eterna admiració. Centenari Victòria dels Àngels i Alicia de Larrocha{"name":"2023/09/26/16/10/96ddb664-9d16-45cc-96d2-e2401b4ed138.jpeg","author":"DI","type":"0","location":"0","weight":125861}

L’exposició Aquella eterna admiració. Centenari Victòria dels Àngels i Alícia de Larrocha, s’inaugura aquest dimarts a les 18 h al Palau Robert amb la participació del departament de Cultura. L’exposició, comissariada per Pep Gorgori, ha comptat amb l’assessorament d’Helena Mora Gutiérrez de Fundació Victòria dels Àngels i d’Alícia Torra de Larrocha de l’Associació Alícia de Larrocha.

La mostra vol narrar la brillant trajectòria de dues artistes excelses del món de la música així com seva relació d’estimació i respecte, el retrat d’una fructífera amistat al llarg d’un segle de vida ple de trobades i de projectes compartits. Totes dues nascudes l’any 1923, la soprano Victòria dels Àngels i la pianista i compositora Alícia de Larrocha van forjar una llarga amistat unida per la música a principis dels anys 40, en plena postguerra que va durar sempre.

“Amb aquestes flors hi van la meva gran estima i aquella eterna admiració pel teu art i la teva força de voluntat”, escriu per part seva la Victòria a l’Alícia l’any 1989, en una nota que li envia junt amb un ram a un hotel de Nova York. La seva admiració mútua es vol celebrar en aquesta exposició sobre dues dones excepcionals que encara avui inspiren generacions de músics.

L’exposició, amb objectes personals de les artistes, materials mai exposats anteriorment i sorpreses inèdites, proposa un recorregut de vida amb molts punts i espais en comú, des de la infància a Barcelona i la primera trobada fins l’actualitat.

La mostra es podrà veure a la sala 3 fins al 7 de gener de 2024. L’entrada és lliure i gratuïta.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined