Imatge del campanar de Sant Serni

El campanar de l'església de Sant Serni a les Valls d'Aguilar, d'estrena

query_builder   25 octubre 2023 13:23

event_note Nota de premsa

El campanar de l'església de Sant Serni a les Valls d'Aguilar, d'estrena

  1. ·Té una nova coberta de pissarra i s’ha rehabilitat tot l’interior

El Departament de Territori i l’Institut Català del Sòl, INCASÒL, han realitzat la restauració del campanar de l'església de Sant Serni, situada a les Valls d'Aguilar (Alt Urgell). S’ha actuat en el coronament del campanar, incloent l'espai interior de la sala de campanes i la coberta d'agulla a quatre aigües de pissarra del campanar. L’obra ha tingut un cost de 23.415,50 € ( Iva no inclòs ).

Aquesta és la segona obra executada pel Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya, l'INCASÒL i l'Ajuntament de de les Valls d'Aguilar, aquest any, al nucli urbà de Noves de Segre, finançades amb el programa de l'1,5% cultural, ja que el passat mes de juliol va finalitzar la segona fase de la rehabilitació de Cal Pere com a centre cívic.

Net i endreçat

El campanar té 18 metres d’alçada i està construït amb estructura de pedra. A l’interior del mateix, seguint el contorn de les parets, s’ubica l’escala de fusta que puja fins al campanar. Aquest espai havia estat colonitzat pels coloms que hi accedien per les obertures de la sala de les campanes. La sala del campanar, que té accés per una trapa ubicada a dalt de les escales, també estava plena de gallinassa. La teulada de llosa també es trobava molt malmesa, pel deteriorament puntual de la solera de fusta, i amb despreniments ocasionats pels efectes de les ventades i la neu.

Les obres de restauració han consistit en netejar i desinfectar la sala del campanar i la sala de les campanes, per a mantenir l’accés en condicions sanitàries òptimes, col·locar xarxes de protecció, per evitar l’entrada dels coloms, i restaurar la teulada de pissarra. L’obra s‘ha executat sense alterar la configuració arquitectònica, respectant els materials i les formes existents.


1  

Imatges

Imatge del campanar de Sant Serni

Imatge del campanar de Sant Serni 1184820

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 4015896

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined