FGC

Ferrocarrils licita l'anàlisi de factibilitat de la connexió ferroviària entre Sabadell i Castellar del Vallès

query_builder   14 desembre 2023 10:46

event_note Nota de premsa

Ferrocarrils licita l'anàlisi de factibilitat de la connexió ferroviària entre Sabadell i Castellar del Vallès

FGC
Estació de Ferrocarrils de Sabadell Parc del Nord
{"name":"2023/12/14/10/41/fe7540a3-5306-4722-ba29-ffdc66a1d7dd.jpg","author":"DTER","type":"0","location":"0","weight":316965}


  1. L’objectiu és millorar les comunicacions amb transport públic de Castellar del Vallès amb els municipis propers i amb Barcelona


  1. El document analitzarà la factibilitat de diverses alternatives

El Govern, a través de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), ha licitat avui la redacció de l’anàlisi per avaluar la factibilitat del perllongament ferroviari de la línia S2 d’FGC (Barcelona-Vallès) des de l’estació de Sabadell Parc del Nord fins a Castellar del Vallès per millorar les comunicacions de Castellar del Vallès amb els municipis propers i amb Barcelona.


El document també considerarà alternatives de perllongament amb un sistema tramviari i a partir de les solucions del projecte de busos que està impulsant el Departament de Territori en aquest corredor. A més, inclourà alternatives a nivell d’estudi previ de la connexió de la B-124 fins connectar amb la C-58c que permetin evitar el trànsit de pas del corredor de Castellar a través de Sabadell. També s’avaluarà la compatibilitat d’aquestes alternatives amb la resta d’alternatives i escenaris ferroviaris plantejats.


De cada opció analitzada, el document farà una proposta de serveis en funció dels diferents escenaris d’oferta i demanda. També analitzarà amb detall el volum de gasos d’efecte hivernacle emesos o estalviats per l’execució de cada alternativa, tenint en compte la construcció de l’obra, el manteniment de la infraestructura, l’operació dels serveis i l’impacte pels canvis de mobilitat de les persones usuàries.


L’anàlisi, amb un termini de redacció de 13 mesos, ha sortit a licitació per un import de 92.000 euros (abans d’IVA) i ha d’incloure la caracterització de la mobilitat de l’àmbit de Sabadell-Castellar del Vallès, un resum dels diferents estudis de mobilitat realitzats fins ara, la identificació d’escenaris alternatius, les propostes d’encaix i l’impacte sobre la demanda.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 457843

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined