2a edició del `Totesport¿

La consellera Vilagrà reivindica l'esport femení com eina de transformació social i educativa durant la 2a edició del 'Totesport'

query_builder   2 gener 2024 12:53

event_note Nota de premsa

La consellera Vilagrà reivindica l'esport femení com eina de transformació social i educativa durant la 2a edició del 'Totesport'

  1. Més de 9.500 infants i joves s’han inscrit en aquesta segona edició marcada per l’ampliació de l’espai i les activitats esportives
  2. Anna Caula Paretas: “Les dones i les nenes formen part de l’esport i hem de tenir l’oportunitat de viure’l de totes les maneres possibles”

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, ha visitat les instal·lacions de l’INEFC de Barcelona per conèixer totes les activitats esportives que es duent a terme durant la segona edició del ‘Totesport. Entretotes JOC!’, una iniciativa que busca acostar a infants i joves la diversitat esportiva i exemplificar-ho amb referents femenins.

Durant la visita, la consellera Vilagrà ha reivindicat que aquesta “és la legislatura de l’esport” i que la prioritat del Govern “és transformar el país per fer-lo més just i feminista, i fer-ho – ha dit – impulsant polítiques esportives amb visió de gènere”.

Així mateix, ha destacat la importància de l’esport “com eina educativa i d’adquisició de valors com el respecte, la responsabilitat i el treball en equip, valors aplicables en molts àmbits de la vida d’una persona”.

Per la seva banda, la secretaria general de l’Activitat Física i l’Esport, Anna Caula Paretas, ha explicat que Totesport és un espai diferent, que ens obre la mirada a un entorn que no existia. És un espai lúdic esportiu que permet als més petits conèixer i provar una vintena d’esports diferents, i, especialment, comprovar que en tots ells hi ha una referent femenina”.

I ha reivindicat que “s’ha d’entendre que les dones i les nenes formen part de l’esport i que hem de tenir l’oportunitat de viure’l de totes les maneres possibles”.


2a edició del 'Totesport'{"name":"2024/01/02/12/56/05903089-5305-44ea-8e1e-5675c0c76fc9.jpeg","author":"Generlitat","type":"0","location":"0","weight":207745}


La visita també ha comptat amb la presència d’Aleix Villatoro Oliver, director del Consell Català de l’Esport; Eduard Inglés Yuba, director de l’INEFC de Barcelona; Ramon Terrassa Cusi, director del CAR; Anna Julià Camps, representant territorial de l’Esport a Girona; Josep March Claret, representant territorial de l’Esport aBarcelona; Lourdes Ravetllat Pons, representant territorial de l’Esport a Lleida, i Ignasi Velasco Casals, coordinador de l’Associació de Joves Dirigents Catalans (Jo-DiC), empresa organitzadora.

Aquesta és la segona edició d’un certamen que va impulsar la Secretaria General de l’Activitat Física i l’Esport l’any 2023 amb un gran èxit de participació, més de 9.000 persones.

Enguany, s’espera repetir l’èxit i consolidar aquesta cita com un referent en l’oferta d’esports i lleure durant les vacances de Nadal.

Del 2 al 5 de gener, nens i nenes d’arreu tenen l’oportunitat de conèixer i practicar més d’una vintena d’esports de la mà de referents femenines del país.

Entre les novetats d’aquesta edició, hi ha l’ampliació de l’oferta amb un augment d’un 20% dels estands i les activitats, la creació d’un tercer espai exterior de l’INEFC, un nou entorn de realitat virtual on s’ensenyen noves formes de pràctica esportiva i un espai d’exhibició on es potenciaran les entrevistes amb esportistes d’elit per conèixer les seves experiències personals.


2a edició del 'Totesport'{"name":"2024/01/02/12/57/8180e1a6-de9b-45c6-99ec-6c504cedff0c.jpeg","author":"Generalitat","type":"0","location":"0","weight":259253}


Les ambaixadores del 2024

Les ambaixadores d’aquesta segona edició han estat: Laura Heredia, atleta de pentatló amb plaça per als Jocs Olímpics de París 2024; Lorena Medina, gimnasta, campiona de Catalunya absoluta i quarta classificada a la Copa del Món 2023; Anna Cruz, basquetbolista i jugadora del Barça CBS, or a l’Europeu de 2019 i primera jugadora catalana en ser campiona de la lliga nord-americana WNBA, i finalment, Irene González, waterpolista de la Divisió d’Honor femenina i olímpica a Tòquio 2020.

Clubs i federacions participants

El Totesport ha comptat amb la implicació d’una vintena de clubs esportius i una desena de federacions que són referents al conjunt del país en l’esport femení com el Club Atlètic Manresa, FC Barcelona, Barça-CB Santfeliuenc, Uni Girona, Beisbol i softbol Sant Boi, Club Beisbol Barcelona, Massi-Tactic, Barberà Rookies Club de Futbol Americà, FC Levante Las Planas, Associació Esportiva Les Corts, EGIBA, Club Gimnàstica Esportiva Les Moreres, Club Balonmano Granollers, Reial Club Marítim de Barcelona, Hoquei Club Rubí Cent Patins, Club Esportiu Barcelona Tsunamis, CN Sabadell, HC Palau de Plegamans, Club Patinatge Artístic Tona, Club Rugby Sant Cugat, AVR FC Barcelona, Club TT Ganxet de Reus, Club Vic TT, Club Volei Sant Cugat i Skatia.

Pel que fa a les federacions, han participat les de bàdminton, hoquei, patinatge, automobilisme, esgrima, korfbol, tennis, vela, pentatló modern, curses d’orientació i escacs.

4  

Imatges

2a edició del `Totesport¿

2a edició del `Totesport¿ 207745

2a edició del `Totesport¿

2a edició del `Totesport¿ 259253

2a edició del `Totesport¿

2a edició del `Totesport¿ 245568

2a edició del `Totesport¿

2a edició del `Totesport¿ 223966

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined