1. Abordarà el model de governança, la millora de la infraestructura i les connexions ferroviàries amb l’aeroport

El Govern de la Generalitat, a través del departament de Territori, i Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible han constituït aquest migdia la comissió tècnica de l’Aeroport del Prat. En les pròximes setmanes es formaran grups de treball que hauran d’abordar el model de governança, la millora de la infraestructura i les connexions ferroviàries amb l’aeroport. Els grups seran paritaris i es preveu que presentin les propostes a finals d’aquest 2024. Estaran formats per tècnics del Departament i del Ministeri, tot i que no es descarta que hi participin professionals d’altres àmbits.

El secretari de Mobilitat i Infraestructures, Marc Sanglas i Alcantarilla, ha assenyalat a la sortida de la comissió que el debat entorn el model de governança haurà de tenir en compte “la necessitat de disposar d’un sistema aeroportuari català, que no només inclou l’Aeroport del Prat sinó també la resta d’aeroports del país com Girona o Reus”. “Hem de pensar en gran i en el futur”, ha recalcat. D’altra banda, ha explicat també que “volem més vols internacionals” però ha puntualitzat que la infraestructura haurà de respectar “el medi ambient i els drets acústics dels veïns”.

A banda del secretari de Mobilitat i Infraestructures, a la reunió hi ha participat el president i conseller Delegat Aeroports de Catalunya. Daniel Albalate del Sol, i el director general de Coordinació Interdepartamental, Marc Ramentol i Sintas. Per part de l’Estat hi han assistit el secretari general de Transports Aeri i Marítim, Benito Núñez Quintanilla, el director general de Aviación Civil, David Benito Astudillo, i un tècnic de la Direcció General d’Aviació Civil.

1  

Imatges

Comissió tècnica per a la millora de l'Aeroport del Prat. A l'esquerra de la imatge, i per part de l'Estat, el secretari general de Transports Aeri i Marítim, Benito Núñez Quintanilla i el director general de Aviación Civil, David Benito Astudillo. A la dreta de la imatge, i per part de la Generalitat, el secretari de Mobilitat i Infraestructures, Marc Sanglas i Alcantarilla i el conseller Delegat Aeroports de Catalunya. Daniel Albalate del Sol.

Comissió tècnica per a la millora de l'Aeroport del Prat. A l'esquerra de la imatge, i per part de l'Estat, el secretari general de Transports Aeri i Marítim, Benito Núñez Quintanilla i el director general de Aviación Civil, David Benito Astudillo. A la dreta de la imatge, i per part de la Generalitat, el secretari de Mobilitat i Infraestructures, Marc Sanglas i Alcantarilla i el conseller Delegat Aeroports de Catalunya. Daniel Albalate del Sol. 2078137