Ullastrell Martorell Terrassa C-243c{"name":"2024/07/25/09/37/7a464ee3-192d-4434-8313-05d2b3df1c67.jpg","author":"DTER","type":"0","location":"0","weight":174723}


  1. Els treballs comportaran principalment la construcció de noves rotondes, la configuració d’itineraris per a vianants i el revestiment de cunetes amb formigó


El Departament de Territori té en fase d’inici un conjunt d’obres per a pacificar el trànsit i millorar la seguretat viària a la C-243c entre els termes de Terrassa i Castellbisbal, que comportaran una inversió de3,8 MEUR. Aquestes actuacions consistiran principalment en la construcció de rotondes, la configuració d’itineraris per a vianants i la pavimentació de cunetes.


  1. Noves rotondes per a canalitzar el trànsit entre Ullastrell i Terrassa: Un dels trams de la C-243c on el Departament de Territori actuarà discorre entre la intersecció amb la BV-1203, a Ullastrell, i la de Can Solà, a Rubí i Terrassa. En aquests extrems, així com en l’accés a la urbanització de Castellnou, es construiran les tres rotondes projectades per a pacificar la circulació i afavorir la canalització del trànsit. Els nous giratoris tindran, respectivament, 38, 32 i 45 metres de diàmetre exterior.

Els treballs, que tenen un pressupost de 2,2 MEUR i un termini d’execució de vuit mesos, comportaran també l’adaptació de la carretera a les noves rotondes i la millora de dos camins que accedeixen a dos d’aquests giratoris. Així mateix, l’obra inclourà l’enjardinament, drenatge i enllumenat de les rotondes, l’adequació de la senyalització vertical i horitzontal de la carretera i la instal·lació de noves barreres de seguretat i elements d’abalisament per afavorir la seguretat viària.

  1. Nova rotonda a Can Santeugini: Els treballs consistiran en la construcció d’una rotonda per afavorir la mobilitat i la canalització del trànsit en l’encreuament de la carretera amb els sectors residencials de Can Santeugini est i oest (Castellbisbal). Les obres compten amb un pressupost d’1 MEUR i tindran una durada d’11 mesos.

La nova rotonda substituirà els dos encreuaments actuals a banda i banda de la carretera i que tenen forma de T –un compta amb carrils centrals per a girs a l’esquerra i l’altre, no. El giratori, que tindrà 32 metres de diàmetre, permetrà facilitar als vehicles tots els moviments possibles tant en direcció Terrassa com en direcció Martorell, i la connectivitat entre ambdós sectors.


Així mateix, l’obra inclourà la configuració d’un itinerari per a vianants per a creuar entre un costat i un altre dela carretera de 75 metres de longitud i 2,50 metres d’amplada. Els treballs es completaran amb tasques com la construcció d’un mur de contenció; la disposició d’elements de drenatge; senyalització vertical i horitzontal, abalisament i barreres de seguretat; l’enllumenat i les mesures d’integració en l’entorn (estesa de terra vegetal i hidrosembra als talussos, a més de diferents tancaments vegetals i metàl·lics).


  1. Itinerari de vianants per a connectar amb l’estació d’FGC i pavimentació de cunetes: Una altra actuació correspon a la configuració d’un itinerari per a vianants per a connectar la urbanització de Can Santeugini i l’estació d’FGC de Martorell Vila - Castellbisbal. Les obres comportaran la configuració d’un camí que connectarà l’accés a l’estació d’FGC i la rotonda situada al quilòmetre 1 de la C-243c (urbanització de Costablanca) amb el carrer Polígon Industrial Castellbisbal Sud B, per accedir a la urbanització de Can Santeugini. Els treballs tenen un pressupost de 630.000 euros i un termini de 4 mesos.

Per implantar el nou itinerari, d’una banda, s’ampliaran alguns trams de la carretera, al seu marge esquerre i, en d’altres, s’aprofitaran les voreres de diversos carrers de la urbanització de Costablanca. En total, el camí tindrà una longitud d’1,3 quilòmetres i una amplada de 2,5 metres.

En aquesta actuació, també es preveu la implantació de dos passos de vianants, la instal·lació d’enllumenat, l’adequació de la senyalització vertical i horitzontal, i el reforç del ferm de la carretera en el tram final del camí. Finalment, les obres inclouran un altre tram de la C-243c, de dos quilòmetres, al terme de Terrassa, on es pavimentaran cunetes per a permetran millorar el drenatge i donar un sobreample a la carretera.


2  

Imatges

Imatge rotonda Ullastrell

Imatge rotonda Ullastrell 174723

Itinerari vianants

Itinerari vianants 150027

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 629927