Maresme talussos{"name":"2024/02/20/14/04/32949eab-f233-4b7f-a678-4aa679ecc1f2.jpg","author":"DTER","type":"0","location":"0","weight":330594}


  1. Els treballs es liciten per un import d’1,2 MEUR i començaran aquest estiu
  2. L’obra abastarà prop de 40 talussos al llarg de 23 quilòmetres de longitud

El Departament de Territori ha licitat obres per a reforçar l’estabilitat d’un conjunt de 40 talussos a l’N-II al llarg d’un tram de 23 quilòmetres, entre Caldes d’Estrac i Calella, al Maresme. Els treballs es liciten per un import d’1,2 MEUR i es preveu que comencin aquest estiui tinguin un termini d’execució de sis mesos. En total, s’actuarà en 39 talussos, amb l’objectiu d’evitar la caiguda de material a la calçada i afavorir, així, la seguretat viària.


Les obres abastaren els termes municipals de Caldes d’Estrac, Arenys de Mar, Canet de Mar, Sant Pol i Mar i Calella. Les actuacions que es duran a terme seran de diversos tipus, en funció de cada cas, i principalment consistiran en:


  1. Neteja de material retingut per les malles metàl·liques de triple torsió
  2. Reposició de piquetes en malles metàl·liques ja existents perquè s’adaptin millor a la geometria del talús i puguin retenir de manera més efectiva el material
  3. Col·locació de perns per a fixar blocs de granit
  4. Col·locació de noves malles de triple torsió per evitar la caiguda de materials a la calçada
  5. Instal·lació de geomalles reforçades amb cables en aquells punts que presentin erosió


D’altra banda, l’obra inclourà la reparació del búnquer del Cavaió II, situat a la part superior d’un dels talussos de la carretera, a Arenys de Mar.



1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 422587