Fotografia de la sessió de treball d'avui mateix.

Balanç satisfactori del primer any del Comitè de Direccions d'Infermeria al Camp de Tarragona

query_builder   6 març 2024 15:30

event_note Nota de premsa

Balanç satisfactori del primer any del Comitè de Direccions d'Infermeria al Camp de Tarragona

  1. La totalitat de direccions convocants consideren profitosa la creació d’un espai de treball i reflexió conjunt amb la Regió Sanitària, pioner al país
  2. De periodicitat mensual, les reunions han servit ja per reforçar el paper del col·lectiu en la presa de decisions
Sessió de treball d'avui del Comitè de Direccions d'Infermeria de la Regió Sanitària Camp de Tarragona.{"name":"2024/03/06/15/15/10b93d07-b0f4-4129-94b3-a13b7340cdcb.jpg","author":"Salut","type":"0","location":"0","weight":"1530547"}

El conjunt de direccions d’Infermeria de la Regió Sanitària Camp de Tarragona valora positivament la creació d’un espai de reflexió i anàlisi comú amb la gerència territorial. Aquest ja és una realitat des de principis del 2023 i amb la instauració del primer Comitè de Direccions d’Infermeria de la RSCT. Fins aleshores, no existia cap òrgan de comunicació directa entre la gerència i el col·lectiu.

Les finalitats del comitè són reforçar el flux informatiu i el grau de col·laboració per incorporar la visió de les infermeres en els mecanismes de presa de decisions relacionades amb la planificació de la salut. Això permet explorar estratègies, futures accions a desplegar i incloure la Infermeria en el desenvolupament de projectes.

Per fer-ho efectiu, es produeixen reunions mensuals com a espai obertbidireccional on s’exploren línies estratègiques del Departament de Salut i es plantegen sessions monogràfiques amb experts de diferents àmbits de la salut. Entre les temàtiques tractades hi ha la gestió i compra de serveis, la Farmàcia, les llistes d’espera, les cures i la campanya de vacunació. D’altra banda, el comitè vehicula qüestions projectades pel col·lectiu d’Infermeria. Per incidir-hi, conèixer l’opinió i les seves preocupacions, la RSCT va proporcionar una enquesta als comandaments intermedis del territori.

La gerent de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, Imma Grau, que és diplomada en Infermeria i antiga directora d'Infermeria i Serveis Assistencials de l'Hospital Sant Joan de Reus, valora el primer any de comitè: “hem aconseguit informar la Infermeria de la nostra tasca i incloure-la en les projeccions de planificació de futur. L’arrelament del Comitè de Direccions és un pas endavant per implicar les infermeres en la gestió, sense intermediaris, de la salut territorial. Tenen el nostre suport i les necessitem”.

Aposta pionera que s’estén

El Comitè de Direccions d’infermeria respon a una antiga reivindicació del sector: rebre informació i opinar sobre tot allò que afecta la Regió Sanitària. Des de la Direcció de Cures del Departament s’està impulsant ja la creació de l’eina a altres regions i després de la pionera experiència de la RSCT.

Properament, es realitzarà una jornada amb les responsables d’Infermeria on s’exposaran els resultats obtinguts en l’enquesta. També es presentarà el Pla d’acció de la professió infermera 2024-2025 a càrrec de la Dra. Carme Planas, directora de Cures Infermeres del Sistema Nacional de Salut.

2  

Imatges

Fotografia de la sessió de treball que han fet avui

Fotografia de la sessió de treball que han fet avui 1530547

Fotografia de Comitè de Direccions d'Infermeria al Camp de Tarragona

Fotografia de Comitè de Direccions d'Infermeria al Camp de Tarragona 5876866

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined