Durant la visita, el director dels serveis territorials de Salut i gerent de la Regio Sanitària Lleida, Raül Llevot, ha comprovat l¿estat de les obres.

Les obres del CUAP Mollerussa encaren la recta final

query_builder   20 març 2024 13:21

event_note Nota de premsa

Les obres del CUAP Mollerussa encaren la recta final

  1. Es convertirà en el segon equipament de la Regió Sanitària Lleida destinat a atendre urgències de complexitat mitjana i baixa, juntament amb el de Lleida ciutat
Durant la visita, el director dels serveis territorials de Salut i gerent de la Regio Sanitària Lleida, Raül Llevot, ha comprovat l’estat de les obres.{"name":"2024/03/20/13/18/4813ade5-7e4e-4a3b-96a8-bafec5847cde.jpg","author":"Salut","type":"0","location":"0","weight":2128548}

Els treballs de construcció del nou Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Mollerussa ja estan en la recta final. El director dels Serveis Territorials de Salut a Lleida i gerent de la Regió Sanitària Lleida, Raül Llevot, ho ha comprovat aquest matí i ha confirmat que les previsions són que el centre estigui enllestit aquesta primavera.

L’obra està construïda ja en un 85% i només falta acabar part de les instal·lacions i la urbanització. Un cop finalitzada l’edificació, es durà a terme la fase d’equipament amb el mobiliari, maquinària i material necessari per a la seva posada en funcionament.

Llevot ha explicat que la posada en marxa d’aquest servei “és una aposta del Departament de Salut que implicarà una millora en l’atenció de proximitat i que la ciutadania del Pla d’Urgell i voltants no s’hagi de desplaçar a Lleida per urgències de mitjana i baixa complexitat”. A més ha posat de manifest que “permetrà treballar de manera conjunta en l’àmbit de les urgències territorials, amb circuits de derivació inversa en coordinació amb el servei d’Urgències de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova”.

Durant la vista, el titular de Salut a Lleida ha estat acompanyat per l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i la directora d’Atenció Primària de Lleida, Pilar Vaqué.

El nou centre serà el segon CUAP de la Regió Sanitària Lleida i estarà annexat a l’actual CAP Mollerussa, que també s’ha de remodelar pròximament. EL CUAP tindrà una superfície d’uns 1.150 metres quadrats, a més d’una base del SEM, i estarà obert les 24 hores, 365 dies a l’any. Donarà servei d’atenció continuada i urgent de baixa i mitjana complexitat a unes 65.000 persones de les comarques del Pla d’Urgell (Àrea Bàsica de Salut (ABS) Pla d’Urgell), les Garrigues (ABS Les Borges Blanques) i l’Urgell (ABS Agramunt, Bellpuig i Tàrrega).

La necessitat de disposar d’un nou CUAP a la regió sanitària fora de la ciutat de Lleida respon a diferents factors. En primer lloc, la gran dispersió geogràfica de la regió, que fa que actualment tota la població que requereix atenció urgent de mitjana complexitat hagi de desplaçar-se fins a la capital. En segon lloc, l’increment de població que ha viscut la comarca del Pla d’Urgell en els últims anys. En tercer lloc, el creixement de la cartera de serveis dels Punts d’Atenció Continuada, que estan ubicats als mateixos CAP, i que a Mollerussa ha provocat una manca d’espais important.

Entre els beneficis que suposa ampliar l’espai, Vaqué ha destacat que “organitzativament, els professionals podran disposar de proves que els permetran obtenir diagnòstics més ràpids, sobretot en els casos de patologies cardíaques respiratòries”.

El CUAP Mollerussa és un dels diversos projectes de remodelació i de nova construcció que actualment està duent a terme el Govern i que han de permetre afrontar, en el futur pròxim, els nous reptes de millora de l'atenció sanitària al territori. L’obra té un pressupost d’uns 3.718.000 € i és finançada pel Servei Català de la Salut amb fons europeus REACT. El terreny està cedit per l’Ajuntament de Mollerussa.

1  

Imatges

Durant la visita, el director dels serveis territorials de Salut i gerent de la Regio Sanitària Lleida, Raül Llevot, ha comprovat l'estat de les obres.

Durant la visita, el director dels serveis territorials de Salut i gerent de la Regio Sanitària Lleida, Raül Llevot, ha comprovat l'estat de les obres. 2128548

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined