metro L4

Territori inicia les obres per a la millora de l'accessibilitat de l'estació de l'L4 de la Pau

query_builder   30 març 2024 11:00

event_note Nota de premsa

Territori inicia les obres per a la millora de l'accessibilitat de l'estació de l'L4 de la Pau

metro L4 {"name":"2024/03/28/11/30/97998c27-b2f6-4912-a8a8-cfbc39fc7074.jpg","author":"DTER","type":"0","location":"0","weight":157219}


  1. Els treballs completaran l’adaptació de la instal·lació a persones amb mobilitat reduïda


  1. L’obra té un pressupost d’1 MEUR i un termini d’execució de 15 mesos


El Departament de Territori ha iniciat les obres de millora de l’accessibilitat de l’estació de la Pau de l’L4 de metro, a Barcelona. Aquesta actuació permetrà completar l’adaptació de l’estació a persones amb mobilitat reduïda i millorar el nivell de servei a les persones usuàries, alhora que possibilitar un increment de les freqüències. Els treballs compten amb un pressupost d’1 MEUR i un termini d’execució de 15 mesos.


La línia 4 del metro té una longitud aproximada de 16,5 quilòmetres i compta amb 22 estacions, entre la Pau (districte de Sant Martí) i Trinitat Nova (Nou Barris). La de la Pau és actualment, doncs, terminal de la línia, i és intercanviador amb l’L2 (Paral·lel – Badalona Pompeu Fabra). Compta amb un accés al carrer, a la Rambla de Guipúscoa, a l’entorn del carrer de Santander.


Un ascensor connecta el carrer amb el vestíbul –compartit amb l’L2– i un altre permet l’accés a una de les andanes de l'estació. L'altra andana actualment no s’utilitza per al servei comercial, motiu pel qual no està adaptada a persones amb mobilitat reduïda.


Els treballs que ara comencen consisteixen principalment en la instal·lació d’un ascensor que comuniqui el vestíbul amb aquesta andana. Així mateix, de manera anàloga a l’altra andana, s’implantarà l’itinerari corresponent per a persones amb discapacitat visual i un tram de rampa metàl·lica per a facilitar l’accés als trens a les persones amb mobilitat reduïda. Així, aquesta obra permetrà millorar l’accessibilitat i possibilitar l’explotació en doble via de l’estació.


Ocupacions en superfície


La primera fase dels treballs comportaran algunes ocupacions en superfície i no comportarà per ara afectacions en la mobilitat. En concret, s’ocuparà el carril d’aparcament i una part de la vorera del carrer de Ca n’Oliva, entre el passatge de Ca n’Oliva i el carrer de Guipúscoa.

1  

Imatges

Plànol

Plànol 157219

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 478047

undefined
undefined
undefined
undefined