talussos C-31 Sitges

Territori inicia obres per a millorar la protecció en els talussos de la C-31 a les costes del Garraf

query_builder   9 abril 2024 13:46

event_note Nota de premsa

Territori inicia obres per a millorar la protecció en els talussos de la C-31 a les costes del Garraf

talussos C-31 Sitges{"name":"2024/04/09/13/07/3082af3d-ce57-4c9c-a52a-8ce2e21a9b46.jpg","author":"DTER","type":"0","location":"0","weight":84769}


  1. Les actuacions abastaran un tram de 12 quilòmetres i inclouran la col·locació de malles i ancoratges per a reforçar l’estabilitat d’una trentena de desmunts


  1. Els treballs compten amb un pressupost d’1,2 MEUR


El Departament de Territori comença durant aquesta setmana les obres per a una intervenció global a la carretera C-31 al seu pas per les costes del Garraf (Sitges) per a reforçar-ne l’estabilitat i, així, afavorir la seguretat viària. Aquesta actuació compta amb un pressupost d’1,2 MEUR i finalitzarà durant la tardor. L’obra abastarà una trentena de talussos de desmunt al llarg d’un tram de 12 quilòmetres.


Les actuacions que es duran a terme seran, principalment:


  1. Tasques prèvies de desbrossada
  2. Sanejament dels blocs que presentin inestabilitat
  3. Col·locació d’ancoratges
  4. Instal·lació de sistemes de protecció com xarxes de diversos tipus i perns d’ancoratge, segons cada cas.


La C-31 al seu pas pel massís del Garraf adapta el seu traçat entre una orografia abrupta i la línia de la costa. Així, presenta uns desmunts verticalitzats, en roca calcària en la seva gran majoria, que tenen tendència a registrar despreniments puntuals quan hi ha episodis de pluges intenses. Aquest tram registra un trànsit de prop de 17.000 vehicles diaris de mitjana.


L’obra que ara s’inicia permetrà reduir el risc que, en cas de despreniment, les roques caiguin a la calçada i s’afegeix a les tasques habituals de manteniment que el Departament de Territori du a terme en aquesta carretera en el marc dels diversos contractes de conservació de què disposa en aquest àmbit: obra civil; talussos i túnels; ferm; senyalització, instal·lacions elèctriques o estructures.


Afectacions al trànsit


L’execució dels treballs comportaran afectacions al trànsit, a partir de la setmana vinent. En general, consistiran en l’ocupació en horari diürn d’un dels dos carrils de la calçada (costat muntanya), de manera que la circulació es vehicularà alternadament pel carril lliure. Per a dur a terme alguna tasca puntual, es pot produir algun tall total a la carretera.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 413211

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined