Manresa Santpedor

En servei el nou itinerari per a vianants i ciclistes entre Manresa i Santpedor

query_builder   29 abril 2024 09:24

event_note Nota de premsa

En servei el nou itinerari per a vianants i ciclistes entre Manresa i Santpedor

Santpedor Manresa{"name":"2024/04/29/09/18/70a96a16-2dc0-4d1b-b410-751283bd65e9.jpg","author":"DTER","type":"0","location":"0","weight":116683}


  1. Té 3,5 quilòmetres i discorre en paral·lel a la carretera BV-4501


  1. L’obra ha comptat amb un pressupost d’1,4 MEUREl Departament de Territori ha posat en servei un nou itinerari per a vianants i ciclistes, paral·lel a la carretera BV-4501, entre Manresa i Santpedor, passant per la travessera de la Pineda de Bages (Sant Fruitós de Bages). La nova ruta, permet millorar la seguretat i la comoditat en els desplaçaments de vianants i ciclistes, i afavorir una mobilitat quotidiana sostenible entre els nuclis de població pels quals discorre. Aquesta actuació ha comptat amb un pressupost d’1,4 MEUR i està finançada com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19.L’obra s’emmarca en l’Estratègia Catalana de la Bicicleta 2025, que promou la interconnexió de les àrees urbanes i d’activitat econòmica situades a l’entorn dels 10 quilòmetres. També es troba recollida a l’Estudi per la creació d’una xarxa intermunicipal de mobilitat verda al Bages impulsat pel Consell Comarcal, amb la proposta de nous corredors pedalables entre els diferents municipis de l’àmbit.El nou itinerari, de 3,5 quilòmetres de longitud i 3 metres d’amplada, s'inicia a l’altura del Parc de l’Agulla de Manresa, amb un vial segregat i pavimentat al costat esquerre de la BV-4501, i posteriorment travessa el nus de la C-25 de manera segura, mitjançant nous passos de vianants habilitats i l’adequació de la secció del pont existent. Continua fins a la travessera de la Pineda de Bages, on canvia de costat en un semàfor habilitat al seu inici.


En aquest tram, s’ha ampliat la vorera dreta per integrar un carril bici segregat de 2,5 metres d’ample al llarg de tota la travessera. Camí de Santpedor, el nou itinerari recupera el costat esquerre i els 3 m d’ample, vorejant la nova rotonda a l’altura de la Fundació Ampans i connectant amb aquest sector. Segueix després fins al nucli urbà de Santpedor, ampliant les voreres existents al costat esquerre de la carretera, fins a integrar-se en la trama urbana del municipi.

Així mateix, l’obra ha inclòs un tram addicional de senyalització per a connectar la xarxa urbana de carrils bici de Manresa amb el Parc de l’Agulla, seguint el tram urbà de la carretera de Santpedor fins al Parc de la Font.

1  

Imatges

Fotografia

Fotografia 154833

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 427338

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined