Aprovada la Llei d'Universitats de Catalunya (LUC)

Amb els vots dels grups de CiU i ERC i el suport parcial d'ICV

query_builder   12 febrer 2003 14:50

event_note Nota de premsa

Aprovada la Llei d'Universitats de Catalunya (LUC)

Amb els vots dels grups de CiU i ERC i el suport parcial d'ICV

La introducció d’una carrera acadèmica basada en un model de professorat contractat, complementari al model funcionarial clàssic, és la principal novetat d’aquest text legal

El Ple del Parlament de Catalunya ha aprovat aquest matí la Llei d’Universitats de Catalunya (LUC), amb els vots favorables dels grups de CiU i ERC, i el suport d’ICV en l’apartat que fa referència al finançament. El nou text constitueix el marc regulador del sistema universitari català, d’acord amb les competències que té atorgades la Generalitat de Catalunya en aquest àmbit i dins el marc estatal definit per la LOU.

El conseller del DURSI, Andreu Mas-Colell, ha mostrat la seva satisfacció per l’aprovació de la Llei i ha afirmat que “avui és un dia important per a la universitat catalana”. També ha dit, però, que demà serà un dia igualment significatiu, perquè comença l’etapa d’aplicació de la llei per part de les universitats.

Al Ple hi ha assistit els onze rectors i rectores de les universitats catalanes, a més d’altres representants de la comunitat acadèmica. En finalitzar la votació, el president de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) i rector de la UB, Joan Tugores, ha parlat en termes elogiosos de la nova Llei.

L’elaboració d’una Llei d’Universitats pròpia era una vella aspiració de la societat catalana i, sobretot, de la comunitat acadèmica. És per aquest motiu que el DURSI ha buscat en tot moment el màxim grau de consens, polític i universitari, al voltant de la Llei, tant en les fases preliminars com en el tràmit parlamentari. El procés d’elaboració de la Llei, que va començar a Sitges amb la celebració d’unes Jornades Universitàries, s’ha allargat poc més d’un any.

La Llei d’Universitats ha de ser una eina més, que no l’única, per facilitar el procés de modernització de les universitats catalanes i la seva incorporació al nou espai europeu d’ensenyament superior.

1  

Imatges

Andreu Mas-Colell durant el Ple del Parlament

Andreu Mas-Colell durant el Ple del Parlament 338

2  

Fitxers adjunts

Política de professorat

Política de professorat
DOC | 228

Resum de la LUC

Resum de la LUC
DOC | 203