1. S'ha posat a licitació el contracte per executar les obres i les ofertes es poden presentar fins al 6 de setembre
  2. Es construirà una planta amb procés biològic de fangs activats per aeració perllongada, amb una decantació secundària i una línia de recirculació de fangs
  3. La seva capacitat serà de 540 m³/dia, equivalent a una població de 3.735 habitants

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha iniciat els tràmits per a construir la depuradora de Sarral, a la Conca de Barberà. S'ha tret a licitació el contracte per a executar les obres, amb un pressupost de 4,5 milions d'euros. Es disposa fins al 6 de setembre per a presentar ofertes. Un cop comencin les obres, tindran una durada aproximada d'onze mesos.

El projecte preveu la construcció d'una depuradora de tipus biològic de fangs activats per aeració perllongada, amb una decantació secundària i una línia de recirculació de fangs. La seva capacitat serà de 540 m3/dia, equivalent a una població de 3.735 habitants equivalents. La depuradora, per tant, estarà dimensionada per a les necessitats de sanejament actuals i futures. A més de la construcció de la depuradora, es preveu la construcció d'una estació de bombament i un col·lector en alta per a recollir les aigües procedents del clavegueram municipal. L'aigua degudament tractada servirà per a millorar ambientalment la qualitat de la conca del riu Francolí.

Integració amb l'entorn

En previsió de la necessitat d'ampliar les instal·lacions en el futur, es disposa de terreny dins de la mateixa parcel·la que permetrà poder dur a terme una adequació de les instal·lacions.

Dins de les actuacions previstes, també es duran a terme mesures per a integrar la planta amb l'entorn.

Sanejament a Catalunya

Actualment, hi ha 556 depuradores actives a Catalunya, que garanteixen el sanejament a més del 97,2% de la població. Pel que fa a la comarca de la Conca de Barberà, actualment hi ha cinc depuradores en servei, que garanteixen el sanejament de les aigües residuals prop del 76% de la seva població.

31 de juliol de 2024

1  

Imatges

Imatge recurs de les obres de construcció d'una depuradora.

Imatge recurs de les obres de construcció d'una depuradora. 2814113

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 38663