El conseller de Justícia, Josep M. Vallès, el conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, i l'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, van signar, el 30 d'octubre, un conveni sobre el tancament del deute del dipòsit de detinguts d'aquest municipi. Mitjançant aquest Acord, la Generalitat pagarà a l'Ajuntament una quantitat de 889.494,23 euros, corresponent als períodes 1985-1988 i 1998-2004 en compensació per la prestació d'aquest servei. Per la seva banda, el Consistori vilanoví retirarà el recurs contenciós administratiu interposat en el seu dia davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Amb aquesta signatura, l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú s’adhereix als acords que la Generalitat va signar amb les entitats municipalistes (Federació de Municipis de Catalunya, FMC i Associació Catalana de Municipis, ACM), l’any 2005, per tal de finançar les despeses de manteniment derivades dels dipòsits de detinguts dels municipis des de l‘any 1985.

D’altra banda, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Vilanova també han signat un conveni mitjançant el qual la Generalitat cedeix l’ús de l’antic edifici dels jutjats perquè es destini a equipament municipal. La cessió d’aquest edifici té una durada de 30 anys i la Generalitat de Catalunya en conserva la propietat.

S’adjunta Acord convencional per al finançament del dipòsit de detinguts amb Annex 1 i Annex 2 i Conveni de cessió de l’edifici dels jutjats

4  

Fitxers adjunts

Annex 1 de l'Acord Convencional

Annex 1 de l'Acord Convencional
PDF | 8

Conveni Cessió

Conveni Cessió
PDF | 33

Acord Convencional

Acord Convencional
PDF | 30

Annex 2 de l'Acord Convencional

Annex 2 de l'Acord Convencional
PDF | 8