L’incendi forestal que està afectant el municipi de Cistella i Terrades, a l’Alt Empordà, evoluciona favorablement, ja que pràcticament el perímetre ja no creix, però manca estabilitzar una zona de difícil accés entre la riera de Seguillar i el rec de Cistella. En aquest indret, unitats dels Bombers de la Generalitat estan treballant amb eines manuals i l’ajuda de vehicles pesants per tal de confinar el foc en aquest punt.

Així mateix, els efectius han pogut aturar el front que anava cap a Coquells, amb la qual cosa s’ha evitat que el foc entrés al terme municipal de Vilanant.

Al lloc de l’incendi, un cop ja retirats els 15 mitjans aeris, treballen una vuitantena de dotacions terrestres per tal de poder estabilitzar l’incendi en les properes hores. A més, també hi col•laboren voluntaris de les ADF de la zona, Agents Rurals i patrulles dels Mossos d’esquadra.

Pel que fa a les persones desallotjades, 33 veïns en total, ja han pogut retornar als seus habitatges i no es té constància que hi hagi hagut cap persona ferida. Pel que fa als dos bombers ferits, un d’ells ha estat evacuat a l’hospital de Palamós on resta ingressat per intoxicació de fum, però no ha calgut que fos portat a la cambra hiperbàrica. Pel que fa a l’altre bomber, aquest només tenia un esquinç lleu al turmell i no ha estat ingressat a cap centre hospitalari.

Segons l’últim recompte del cos d’Agents Rurals, el perímetre afectat en aquest incendi és de 258’54 hectàrees, de les quals 255’29 hectàrees pertanyen al municipi de Cistella i 3,25 hectàrees al municipi de Terrades. D’aquestes hectàrees, 164’20 són de vegetació arbrada, 54’98 de matollar i 39’37 de conreus.

Segons el Servei Català de Trànsit, tornen a tallar la circulació de les dues carreteres locals que connecten els municipis de Terrades i Cistella, GIV-5102 i GIP-5101 per poder ubicar els vehicles dels bombers.

22.30 hores

2  

Fitxers adjunts

Ortofotografia del perímetre de l'incendi de Cistella

Ortofotografia del perímetre de l'incendi de Cistella
PDF | 3883

Perímetre afectat per l'incendi de Cistella

Perímetre afectat per l'incendi de Cistella
PDF | 191