Avui divendres, dia 3 de febrer, el president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, i altres membres de la Mesa del Parlament, acompanyats pel conseller de Justícia, Josep M. Vallès, han visitat els tallers productius del Centre Penitenciari Quatre Camins.

A la visita, també hi han assistit, per part del Departament de Justícia, el secretari de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil, Albert Batlle, i el gerent del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), Adolf Cabruja.

Tant el president del Parlament, Ernest Benach, com la resta de membres de la Mesa, s’han acostat als interns i als treballadors del Centre, interessant-se per la feina que es desenvolupa als tallers productius de la Presó.

Ernest Benach ha agraït als responsables del Departament de Justícia el fet d’obrir les portes de la presó als representants del Parlament de Catalunya i ha reconegut expressament la tasca ressocialitzadora que es fa als centres penitenciaris catalans.

El conseller de Justícia, Josep M. Vallès, ha anunciat que actualment la taxa d’ocupació als establiments penitenciaris catalans és del 52%.  Durant el mes de febrer 2.325 interns treballen als establiments penitenciaris de Catalunya, xifra que representa una mica més de la meitat dels interns que poden treballar.

L’any 2.003 la mitjana d’interns que van desenvolupar una feina remunerada dins l’àmbit dels serveis penitenciaris era de 1.469;  l’any 2004 van passar pels tallers productius 1.820 interns i actualment  hi treballen 2.325.

El titular de Justícia ha recordat que la política penitenciària és una política social i que el principal objectiu de l’Administració és integrar els col•lectius més marginats dins de la societat, i la millor forma d’aconseguir-ho és fer-ho per mitjà del treball voluntari i remunerat, que a Catalunya, en el cas dels serveis penitenciaris, gestiona l’empresa pública Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE).

En els tallers productius del Centre Penitenciari Quatre Camins treballen actualment 423 interns en tasques tan diverses com: serralleria, confecció, muntatge de components elèctrics i manipulats. Aquests tallers depenen del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), que gestiona la formació ocupacional i la inserció sociolaboral dels interns. 106 interns de la mateixa presó fan cursos de formació professional, que després els permetrà accedir als tallers productius.

1  

Fitxers adjunts

Dossier de premsa CIRE

Dossier de premsa CIRE
DOC | 199