Aquest divendres, 8 de juliol, es presenta als professionals del sector audiovisual el cicle d’activitats Panorama CDA, que organitza el Centre de Desenvolupament Audiovisual (CDA) amb l’objectiu de proporcionar formació continuada als professionals per actualitzar i incrementar el seu nivell d’informació i competència. El programa inclou presentacions, conferències, mini workshops i taules rodones on hi participaran experts nacionals i internacionals. Aquesta primera edició, que s’allargarà fins a finals d’any i comprèn vuit activitats, tractarà temes específics i especialitzats en la pràctica del guió, el màrqueting, el finançament, la distribució i aspectes legal.

Xavier Marcé, director de l’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC) serà l’encarregat d’inaugurar demà el cicle amb la presentació de dos estudis. El primer, sobre la indústria cinematogràfica a Catalunya amb dades sobre la producció anual, distribució i exhibició cinematogràfica. El segon, sobre la situació de la producció cinematogràfica catalana a l’àmbit espanyol i internacional.

El programa inclou, també aquest mes de juliol, una taula rodona sobre estratègies de finançament i distribució alternativa amb l’estudi del cas del documental Citizen Berlusconi. Després de la pausa estiuenca, el cicle tornarà el mes de setembre amb una conferència sobre el finançament de projectes audiovisuals a través de Sales & Leaseback. L’últim trimestre de l’any es presentarà un estudi sobre el documental a Catalunya, Espanya i Europa, un estudi etnogràfic i conferències sobre el mercat documental, el màrqueting alternatiu, les fonts de finançament i la promoció nacional i internacional.

Sobre el CDA

El CDA es troba dins de l’Àrea de l’Audiovisual de l’ICIC i va entrar en funcionament el mes de febrer amb l’objectiu de millorar la viabilitat dels projectes audiovisuals. El Centre ofereix serveis gratuïts d’assessorament a les empreses productores audiovisuals en les fases inicials de desenvolupament dels seus projectes.

Durant aquest mig any d’activitat, el CDA ha establert contacte amb 35 productores, ha rebut 29 consultes de projectes (sobre 16 llargmetratges, 6 tvmovies, 4 documentals, 2 sèries d’animació i 1 llargmetratge d’animació), una consulta editorial i té 10 projectes en desenvolupament (4 tvmovies, 3 llargmetratges, 1 documental, 1 minisèrie i 1 projecte de sèrie de ficció).

Barcelona, 7 de juliol de 2005

1  

Fitxers adjunts

Panorama CDA

Panorama CDA
PDF | 65