El Departament de Treball i Indústria ha atorgat 10.436.723 euros per a subvencionar 407 projectes d’electrificació rural de Catalunya els anys 2004, 2005 i 2006. Els projectes subvencionats han comportat una inversió de 21.618.685 euros.

En concret, el Departament de Treball i Indústria ha concedit enguany 3.916.463 euros per a subvencionar 156 projectes inclosos al Pla d’electrificació rural de Catalunya (PERC).

Finalitats del PERC

Les finalitats del Pla d’electrificació rural de Catalunya (PERC) són acabar l’electrificació rural pel que fa als habitatges que estiguin ocupats permanentment com a primera residència i dur a terme l’electrificació d’altres habitatges amb diferent règim d’ocupació com, per exemple, explotacions agrícoles i ramaderes i petites activitats del sector industrial o de serveis.

L’objecte d’aquestes subvencions és l’execució d’obres per dotar de subministrament d’energia elèctrica indrets de l’àmbit rural de Catalunya, per extensió o ampliació de les xarxes elèctriques existents en el medi rural, o mitjançant instal.lacions de generació d’energia elèctrica per a consum propi basades en l’energia solar fotovoltaica, que incideixen directament en la millora de la qualitat de vida dels seus habitants o en el desenvolupament dels sectors agrícola i ramader, industrial o de serveis.

Els destinataris de les subvencions, que tramiten les peticions a travès de les administracions locals, poden rebre una quantitat de fins al 50% del cost de les obres. Excepcionalment, alguna obra seleccionada pot rebre una subvenció del 80% per raó del seu interès social.

Dilluns, 25 de setembre de 2006

1  

Fitxers adjunts

25.09.06 - PERC Catalunya

25.09.06 - PERC Catalunya
PDF | 221