El Govern engega un dels projectes sociosanitaris més ambiciosos de Catalunya amb la construcció d'un gran equipament de Salut al districte de Nou Barris

query_builder   5 febrer 2008 13:37

event_note Nota de premsa

El Govern engega un dels projectes sociosanitaris més ambiciosos de Catalunya amb la construcció d'un gran equipament de Salut al districte de Nou Barris

  • El complex sanitari estarà ubicat als terrenys de les antigues Cotxeres Borbó 
  • Inclourà un CAP; un centre de diagnosi per la imatge; un centre d’atenció d’urgències; un centre de rehabilitació; un centre de salut mental per a adults, i un centre sociosanitari amb una àrea d’internament i un hospital de dia 
  • El Govern aprova una partida de prop de 350 milions d’euros per al complex, que es començarà a construir durant el primer semestre de 2008
El Govern ha aprovat avui destinar una partida de 348,6 milions d’euros a la construcció i posada en funcionament d’un complex sociosanitari format per sis centres de Salut a les antigues Cotxeres Borbó, al districte de Nou Barris de Barcelona. Així, el Govern comença a materialitzar un dels projectes sociosanitaris més ambiciosos de Catalunya, que dotarà aquesta àrea de Barcelona d’un nou Centre d’Atenció Primària (CAP), un centre de diagnòstic per la imatge; un centre d’atenció d’urgències; un centre de rehabilitació; un centre de salut mental per a adults i un centre sociosanitari amb una àrea d’internament i un hospital de dia.
 
Aquests centres es començaran a construir aquest primer semestre en els més de 22.000 m² de les Cotxeres Borbó, i compartiran espai amb altres equipaments, com ara un centre de dia per a la gent gran, una biblioteca i un pavelló esportiu. La creació del complex sanitari és fruit d’un conveni de col·laboració que la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona van signar el juliol de 2004 per a la millora de la qualitat de la xarxa sanitària de la ciutat de Barcelona. El recinte de les Cotxeres també acollirà la nova seu del Departament d’Acció Social i Ciutadania, en uns terrenys de 4.567 m² al carrer de Costa i Cuixart.
 
El termini d’execució de les obres serà de divuit mesos, per tant a finals de 2009 estaran acabades en 2010 podrà entrar en funcionament.
 
Centre d’Atenció Primària (CAP)
 
El nou Centre d’Atenció Primària que es construirà a les Cotxeres Borbó descongestionarà els del Turó de la Peira, Rio de Janeiro i Chafarinas. El CAP tindrà una superfície de 2.300 m² i donarà servei a 24.000 habitants, amb la possibilitat d’estendre les prestacions a 3.000 habitants de les àrees properes.
 
Dispositiu polivalent de diagnòstic per la imatge
 
Aquest nou centre permetrà reduir el temps d’espera per a la realització de proves diagnòstiques com ara radiografies, mamografies i ecografies, i donarà servei a unes 250.000 persones, entre els habitants de Nou Barris i dels àmbits de proximitat territorial al centre de diagnòstic.
 
Atenció continuada i urgent
 
El complex sanitari de les Cotxeres Borbó també allotjarà un centre d’atenció a les urgències dels pacients que poden arribar a l’hospital pel seu propi peu (urgències de nivell 1), amb l’objectiu de descongestionar els serveis d’urgències de la Vall d’Hebron i Sant Pau. Es preveu que el nombre de casos atesos en aquest centre sigui de 35.000 l’any per als districtes de Nou Barris i Horta-Guinardó.
 
Centre de rehabilitació
 
El nou centre de rehabilitació de les Cotxeres donarà servei a aquells pacients que necessitin tractaments de traumatologia, reumatologia o fisioteràpia. D’aquesta manera, es millorarà l’oferta de rehabilitació ambulatòria bàsica a 250.000 habitants de Nou Barris i part d’Horta-Guinardó.

Atenció primària en salut mental
 
El projecte impulsat avui pel Govern preveu també la construcció d’un Centre de Salut Mental que completarà l’oferta d’equipaments d’aquestes característiques a Nou Barris sud. El centre atendrà uns 80.000 habitants d’aquesta zona del districte.
 
Centre sociosanitari

Finalment, el complex sanitari de Cotxeres Borbó inclourà un hospital de dia amb 50 places, i un centre sociosanitari amb 205 llits per a internaments de llarga estada. Cal destacar que actualment el districte de Nou Barris no disposa de cap centre d’aquestes característiques.
(podeu veure imatges al document pdf adjunt)

1  

Fitxers adjunts

Imatges del projecte

Imatges del projecte
PDF | 2595

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined