• El cap del Govern ha presidit aquest migdia la posada en servei del desdoblament de l’Eix Transversal, entre Cervera i Caldes de Malavella
  • Artur Mas subratlla que aquesta carretera és “l’exemple que es posen els diners on es pot estimular l’economia i l’ocupació”
El president Mas en un moment de la seva intervenció
El president Mas en un moment de la seva intervenció
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha ressaltat aquest migdia que la posada en servei avui del desdoblament de l’Eix Tranversal és “un bon exemple d’infraestructura on els diners s’han posat allà on es pot estimular l’economia i l’ocupació” i una mostra que “quan hi ha possibilitats de decidir per nosaltres mateixos, quan tenim autonomia i autogovern, les coses poden funcionar millor; quan depenem de fora, en aquest cas de Madrid, les coses acostumen a anar més lentes o a no anar”.  
 
El cap de l’Executiu ha fet aquestes declaracions en el decurs de l’acte central de la posada en servei del desdoblament de l’Eix Transversal, que ha presidit aquest migdia, al viaducte de Sant Sadurní d’Osormort, acompanyat del conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila. Prèviament, Artur Mas i la resta d’autoritats han visitat el Centre de Control i Conservació de Cedinsa, l’empresa encarregada de l’obra.
 
El president Mas ha recordat en el seu parlament que la idea de construir l’Eix Transversal prové de la Generalitat republicana, de la mà de Victoriano Muñoz Homs. “Ja hi havia una idea del que havia de ser Catalunya i finalment l’hem pogut efectuar”, ha afirmat el president, destacant que aquesta idea és “una Catalunya hiperconnectada, sense la radialitat dissenyada per Madrid”. I ha remarcat que “carreteres com aquesta no s’haurien fet des de la mentalitat de Madrid de radialitat estricta", sinó que "s’han fet en base a una idea fonamentada en la capacitat de decisió pròpia del país”.
 
Artur Mas ha insistit en la seva intervenció que “l’Eix Transversal és una carretera de la qual esperem molt, des del punt de vista de la dinamització econòmica i la vitalitat del territori”, i ha subratllat que “amb ella donem un missatge clar i important en aquests moments i és que s’han de fer aquelles infraestructures a les quals se'ls pot treure rendiment econòmic, creixement i ocupació, i fins ara a l’Estat no s’ha fet així sempre”.
 
El cap de l’Executiu ha agraït en el seu discurs la tasca dels responsables de l’obra que han fet possible que “s’acabi sis mesos abans del termini, ajustant-se al pressupost i fent-ho bé, no només tècnicament, sinó amb respecte al paisatge i al medi ambient”.Això és una mostra que el país respira bé, que té aquesta agilitat interna que hem d’aprofitar”, ha manifestat el president, i ha afegit que “l’experiència la tenim, la gent la tenim, i això és molt valuós, i hem de veure com entre tots plegats podem treure rendiment a aquesta experiència i qualitat que té el país”.
 
Han acompanyat el president en aquest acte, l’exconseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder; el president de Cedinsa, Pedro Maqueda; l’alcalde de Puig-reig, Antoni Clement, i els delegats del Govern a la Catalunya central, Jordi Moltó; a Girona, Eudald Casadesús, i Lleida, Ramon Farré, entre altres autoritats.
 
 
De Cervera a Caldes de Malavella, unint 35 municipis
 
El desdoblament de l’Eix Transversal té més de 153 quilòmetres de longitud entre Cervera i Caldes de Malavella i uneix fins a 35 municipis. L’obra contribuirà a la millora del nivell de servei i de seguretat d’aquesta infraestructura viària, cabdal per al desenvolupament econòmic del territori. El desdoblament ha tingut un pressupost de 752,4 milions d’euros, finançats  mitjançant una concessió d’obra pública adjudicada a Cedinsa, que inclou la gestió i el manteniment de l’Eix per un període de 33 anys.
 
  
 
Nota: S’adjunta nota de premsa informativa sobre les característiques de l’obra.

4  

Imatges

El president al Centre de Control de Cedinsa

El president al Centre de Control de Cedinsa 526

En un moment del trajecte per l'Eix Transversal

En un moment del trajecte per l'Eix Transversal 392

En un moment de la intervenció del president

En un moment de la intervenció del president 429

A l'acte central de la posada en servei de l'Eix

A l'acte central de la posada en servei de l'Eix 451

1  

Fitxers adjunts

Nota informativa sobre l'Eix Transversal

Nota informativa sobre l'Eix Transversal
PDF | 1065