• El president de la Generalitat i la presidenta del Parlament fan aquest vespre una ofrena floral al Fossar de les Moreres, acompanyats de tots els consellers del Govern i l’alcalde de Barcelona. Seguidament presidiran l’acte institucional de la Diada, que se celebra a la Llotja de Mar
 
  • A partir de les 21 hores i fins a la mitjanit, la Nit Blanca omplirà d’espectacles gratuïts de teatre, dansa, música i poesia els carrers i places del Born i la Ribera, principals escenaris dels fets del 10 i l’11 de setembre de 1714
 
  • La commemoració del l’Onze de Setembre arrencarà a les 8 del matí amb l’actuació de 300 violoncel·listes al Born Centre Cultural, que interpretaran una composició d’Albert Guinovart
 
  • Posteriorment, el president, els membres del Govern i la Mesa del Parlament faran la tradicional ofrena floral al monument de Rafael Casanova-
 
  • L’Onze de Setembre, la vicepresidenta del Govern presidirà l’ofrena floral a la tomba de Rafael Casanova, a Sant Boi de Llobregat
 
 
Aquest vespre arrenquen els actes institucionals de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya, que aquest 2014 compten amb un programa excepcional per commemorar el Tricentenari dels fets de 1714.
 
 
 
Dimecres 10 de setembre
 
A les 20.00 hores, el president de la Generalitat, Artur Mas; la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, faran una ofrena floral al Fossar de les Moreres, en homenatge als herois de l’Onze de Setembre de 1714, a la qual assistiran la vicepresidenta del Govern, tots els consellers i el secretari de Govern. Amb l’acompanyament de la formació de gala dels Mossos d’Esquadra, intervindran en l’acte l’Orfeó Gracienc, l’Orfeó Manresà, la Coral Cantiga, la Polifònica de Puig-Reig, Lluís Vidal i Begoña Alberdi.
 
Seguidament, a les 20.30 hores, la Llotja de Mar serà l’escenari del tradicional acte institucional de la Diada, amb un espectacle commemoratiu dels fets de 1714 que combinarà música i text i conjugarà passat, present i futur de Catalunya, de la mà d’artistes i intèrprets destacats, com Pere Arquillué, Emma Vilarasau, Clara Segura, Jordi Savall i la Capella Reial, Pere Martínez, Max Villavecchia, Maria del Mar Bonet, Lluís Vidal, Quartet Casals, Orfeó Gracienc, Orfeó Manresà, Coral Cantiga i Polifònica de Puig-Reig. El muntatge està dirigit per Josep Maria Mestres, que el gener passat ja va dirigir amb èxit l’acte inaugural de la Seu Vella de Lleida. El president de la Generalitat i la presidenta del Parlament presidiran l’acte, al qual assistiran també la vicepresidenta, els consellers i el secretari de Govern.
 
A les 21.00 hores, s’emetrà el tradicional missatge institucional del president de la Generalitat amb motiu de la commemoració de l’Onze de Setembre que, enguany, es farà des del Saló Sant Jordi del Palau.
 
Un cop finalitzat l’acte institucional de la Llotja de Mar, a partir de les 21.00 hores i fins a la mitjanit, la Nit Blanca omplirà d’espectacles gratuïts de teatre, dansa, música i poesia els carrers del Born i la Ribera, principals escenaris dels fets del 10 i l’11 de setembre de 1714. Els espectacles es podran veure, entre d’altres, al Parc de la Ciutadella, la plaça del Rei, la plaça de Sant Jaume, el Palau Requesens, el Born Centre Cultural o la plaça Sant Agustí Vell. Un dels plats forts de la programació és l’estrena de l’espectacle inaugural de FiraTàrrega La ira dels peixos, que es podrà veure aquest vespre les 22.00 hores al Parc de la Ciutadella. La programació artística de la Nit Blanca ha comptat amb la col·laboració de FiraTàrrega, Fira Mediterrània de Manresa, Fira Trapezi de Reus, Festival de Titelles de Lleida, Mercat de Música Viva de Vic, ESMUC, Orfeó Català i el Museu d’Història de Catalunya.
 
 
 
Dijous 11 de setembre
 
A les 8.00 hores, coincidint amb el moment en què va caure el conseller en cap, Rafael Casanova, 300 violoncel·listes interpretaran al Born Centre Cultural la peça Érem. Som. Serem, una obra composada per Albert Guinovart a partir d’uns versos de Miquel Martí i Pol i dirigida per Xavier Albertí. L’acte estarà presidit pel president de la Generalitat i la presidenta del Parlament, acompanyats de l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, la vicepresidenta del Govern, tots els consellers i el secretari de Govern.
 
Seguidament, a les 9.00 hores, el president, els membres del Govern i la Mesa del Parlament faran la tradicional ofrena floral al Monument de Rafael Casanova. A les 10.00 hores, la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, presidirà l’ofrena floral a la tomba de Rafael de Casanova a Sant Boi de Llobregat, acompanyada de l’alcaldessa del municipi, Lluïsa Moret, i representants del Parlament de Catalunya i d’ens locals i comarcals.
 
Al vespre, a les 19.30 hores, el president de la Generalitat rebrà al Palau de la Generalitat els responsables de l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, organitzadors de la V catalana.
 
Durant tota la jornada, entre les 10.00 i les 19.00 hores, hi haurà jornada de portes obertes al Palau de la Generalitat.
 
 
NIT BLANCA – INFORMACIÓ PER ALS MITJANS
 
Informació per als mitjans
 
Durant la Nit Blanca s’habilitaran dos espais per a mitjans de comunicació:
1.    Parc de la Ciutadella (glorieta)
2.    Plaça Jaume Sabartés
3.    Plaça Joan Capri
 
Contacte Nit Blanca:
Telèfon: 673020453
 
 
 
 
 
 

1  

Fitxers adjunts

DOSSIER NIT BLANCA

DOSSIER NIT BLANCA
PDF | 1914