1. Igualtat i Feminismes col·laborarà amb FGC en la formació del personal de la companyia en àmbits com la prevenció de violències masclistes i LGBTI-fòbiques i la lluita contra les discriminacions en totes les seves formes
  2. Ferrocarrils difondrà a trens i estacions campanyes promogudes pel Departament d’Igualtat i Feminismes
FGC
Un tren d'FGC vinilat amb la campanya de Govern "Igual de diferents".
{"name":"2024/07/22/09/25/641c10e0-07db-4496-bfbb-64ec6236fe08.jpeg","author":"FGC","type":"0","location":"0","weight":1683382}


El Departament d’Igualtat i Feminismes i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) col·laboraran en la promoció de polítiques d’igualtat i no-discriminació entre l’equip humà i les persones usuàries de Ferrocarrils. En el marc de l’acord, Ferrocarrils difondrà campanyes promogudes pel Departament d’Igualtat i Feminismes i ambdós organismes organitzaran conjuntament formacions adreçades al personal d’FGC en matèria de lluita contra les discriminacions, l’abordatge i prevenció de les violències masclistes i LGBTI-fòbiques, la igualtat de tracte i la no-discriminació. Igualtat i Feminismes també assessorarà i posarà a l’abast de Ferrocarrils recursos de sensibilització en aquests àmbits, així com per implementar la perspectiva feminista, antiracista, LGBTI+ i interseccional a tota la companyia.

La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, ha destacat que “tota la societat i tots els agents, inclosos els agents de transport, han d’implicar-se en l’erradicació de les violències masclistes, LGBTI-fòbiques o racistes”, i ha afegit que “el conveni que hem signat amb FGC és una eina imprescindible per avançar en aquest objectiu”. “Aquesta legislatura hem impulsat polítiques feministes en tots els àmbits i sectors, també en el de la mobilitat i el transport, amb instruments pioners com el Primer Pla Nacional de Prevenció de Violències Masclistes i el Pla Estratègic de Mobilitat i Gènere”, ha recordat Verge.

El president d’FGC, Toni Segarra, ha destacat que “aquest acord és un exemple més del compromís ferm de Ferrocarrils de continuar avançant per esdevenir una organització plenament igualitària i de la importància de teixir aliances amb diferents institucions i organismes per contribuir, plegats, a promoure la igualtat i la no-discriminació al transport públic i al conjunt de la societat”.

Fruit d’aquest conveni, s’ha vinilat un tren de Ferrocarrils amb la campanya de Govern “Igual de diferents”, que es va llençar el 28 de juny per commemorar el Dia Internacional de l’Orgull per a l’Alliberament LGBTI+. La campanya reivindica que som “igual de diferents” i que, siguis com siguis i vinguis d’on vinguis, has de poder viure lliurement. Aquest tren circularà per la línia Barcelona-Vallès, que diàriament utilitzen més de 264.000 persones usuàries.


Ferrocarrils, compromesa amb la igualtat i la no-discriminació

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya és una empresa activa i compromesa amb el conjunt de la societat en la qual desenvolupa la seva activitat i a la qual presta servei.

La companyia està especialment compromesa amb les polítiques d’igualtat de gènere. En aquest sentit, s’ha aprovat aquest any el tercer Pla d’igualtat de dones i homes a Ferrocarrils, que inclou un conjunt de mesures que han de servir per assolir la igualtat de tracte i d’oportunitats. També incorpora actuacions i reptes relacionats amb aspectes com la no-discriminació, la perspectiva de gènere, la bretxa salarial, l’assetjament sexual o el sexisme en el llenguatge.

En la mateixa línia, Ferrocarrils compta amb convenis de col·laboració i acords amb diferents institucions i organismes per fomentar polítiques d’igualtat i paritat, col·laborar amb l’atenció a les dones víctimes de violència masclista i impulsar la prevenció de possibles situacions de violència sexual o de discriminació del col·lectiu LGBTI+. A més, el personal de la companyia s’ha format per aprendre a identificar situacions de violències sexuals i de discriminació de persones LGBTI+ i per saber com actuar i com atendre les persones que les hagin patit.

5  

Imatges

Foto 5

Foto 5 1147302

Foto 3

Foto 3 719345

Foto 4

Foto 4 965130

Foto 1

Foto 1 1683382

Foto 2

Foto 2 1403232

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 395426