La nova estratègia 2017-2019 del Pla Integral d'atenció a les persones amb trastorn mental i addiccions inclou 9 línies estratègiques, 29 objectius i 71 actuacions que incorporen nous reptes i donen continuïtat o en reforcen d’altres
Govern
El Govern ha presentat la nova estratègia 2017-2019 del Pla Integral d'atenció a les persones amb trastorn mental i addiccions. El Pla inclou 9 línies estratègiques, 29 objectius i 71 actuacions que incorporen nous reptes i donen continuïtat o en reforcen d’altres. El document inclou principis i valors que  neixen alineats amb les recomanacions de la Unió Europa i que es basen en la promoció i la prevenció; l’atenció basada en els drets de les persones; la integració de les intervencions entre les diferents xarxes, d’atenció primària i especialitzades, i entre els serveis socials dels diferents àmbits; el desenvolupament d’un model d’atenció basat en la comunitat, que afavoreix la recuperació de les persones i la inclusió social; i la formació com a eina de millora contínua i per garantir la qualitat del servei.
 
Una de les novetats és la nova línia de drets, d’acord amb la Convenció de l’ONU sobre els drets de les persones. Així com reforçar la inserció laboral i l’activació d’una línia per l’atenció a la gent gran, al mateix temps que es treballarà per enfortir les estratègies adreçades a les persones amb addiccions. També se seguirà apostant per estratègies que fins ara han estat cabdals i s’enfortiran accions destinades a l’atenció a la infància i l’adolescència, l’atenció comunitària i el suport a les famílies, les estratègies d’inserció laboral i l’atenció en els àmbits judicial i penitenciari.
 
El Pla aposta per la col·laboració i uneix esforços amb els departaments de Salut, Ensenyament, Treball, Afers Socials i Famílies, Justícia i Presidència; i amb les entitats del sector, proveïdores de serveis, de professionals, de representació de les persones i de les seves famílies.
 
El document presentat té el seu origen en el que s’ha executat entre el 2014 i 2016 i que, en el seu moment, també es va consensuar amb el sector, amb l’objectiu d’optimitzar els recursos existents, garantir l’eficàcia de les actuacions i coordinar les polítiques del Govern adreçades a millorar la qualitat de vida i la inclusió en la comunitat d’aquest col·lectiu i les seves famílies.
 

1  

Fitxers adjunts

Pla Integral d'atenció a les persones amb transtorn mental i addiccions

Pla Integral d'atenció a les persones amb transtorn mental i addiccions
PDF | 134