Foto
“Tots cometem errors quan conduïm i tots som responsables, però qui més hi perd són els motoristes”. Amb aquesta frase ha presentat avui el conseller d’Interior, Miquel Buch, la nova campanya de conscienciació del Servei Català de Trànsit basada en la responsabilitat compartida de motoristes i de la resta de conductors en la prevenció d’accident de trànsit. Buch ha dit que “amb això no volem culpabilitzar els motoristes, ni molt menys, però sí recordar-los que en un accident de trànsit són qui hi tenen més a perdre”.
 
El conseller ha explicat que “la campanya que avui presentem consta de 5 anuncis que busquen situacions simbòliques que representin el tipus d’accidents que tenim al nostre país”. El titular d’Interior ha afirmat que encara que els anuncis estan protagonitzats per nens es basen en casos d’accidents reals.
 
Buch ha recordat que tot i que “des del 2010 s’ha aconseguit disminuir la mortalitat a les carreteres”, ara hi ha hagut un estancament d’aquest descens i “el que volem és anar a la reducció”. I ha destacat que “a dia d’avui ja són 39 els motoristes morts a les carreteres, amb edats compreses entre els 35 i els 64 anys. D’aquests, 6 de cada 10 han sigut en cap de setmana i amb motos de gran cilindrada”. En aquesta línia  ha afegit que “les causes més freqüents són les distraccions i la velocitat inadequada i en un 46% dels accidents no hi havia cap altre vehicle implicat”.
 
A la presentació també hi han assistit el director del Servei Català de Trànsit, Juli Gendrau, i el cap de la Divisió de Trànsit dels Mossos d’Esquadra, Andreu González.
 
Per la seva part, el director de l’SCT, ha destacat que “la formació i el reciclatge són molt importants” per evitar accidents entre els usuaris de motocicleta i en aquest sentit, ha subratllat que iniciatives com la Formació 3.0 (sessions pràctiques de conducció de motocicleta en carreteres obertes) també contribueixen a la prevenció dels sinistres d’aquest col·lectiu. “Estem contents dels resultats de la Formació 3.0 i de cara a l’any que ve la continuarem fent i la reforçarem perquè està donant molts bons resultats”, ha dit.
 
 
*Adjuntem dossier de premsa de la Campanya

1  

Fitxers adjunts

DOSSIER DE PREMSA

DOSSIER DE PREMSA
PDF | 100