Révélations,
Révélations
 
·         El ceramista català Roger Coll ha estat seleccionat juntament amb 23 artesans europeus per participar en l’exposició Crafting Europe de l’organització WCC-Europe, que commemora enguany el seu 40è aniversari, i que ha organitzat en el marc de la biennal aquesta mostra representativa de la creativitat contemporània a nivell europeu.

 
·         A més, el Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) de la Generalitat, ha estat present en el Simposi Crafting Europe del  WCC- Europe,  que ha abordat avui els reptes de futur de l’artesania i on s’ha presentat  el “Crafting Europe Manifesto que advoca per a polítiques comunes per a la millora de la competitivitat del sector. Catalunya forma part de des 2016 d’aquest ens de pes internacional.
 
·         També en l’àrea expositiva de Révélations, el vidrier de Barcelona Ferran Collado presenta la seva obra en la mostra “ Le Banquet”. L’entitat Fundesarte l’ha seleccionat amb sis artesans més, per mostrar les creacions artístiques més avantguardistes de l’artesania d’àmbit estatal.
 
 
Catalunya participa en la 4a edició de  Révélations, la biennal internacional d’artesania y creació que se celebra des d’avui i fins diumenge al Grand Palais de París. UnA trobada de la creació contemporània organitzada per Ateliers d'Art de France, que atrau a més de 40.000 visitants i que permet descobrir prop de 450 creadors de 30 països diferents.
 
En aquest marc, el ceramista i escultor català Roger Coll ha estat seleccionat juntament amb 23 artesans europeus per participar en l’exposició “Crafting Europe de l’organització WCC-Europe, que commemora enguany el seu 40è aniversari, i que ha organitzat en la biennal, aquesta mostra representativa de la creativitat contemporània a nivell europeu. Roger Coll forma parta de les noves generacions de ceramistes catalans, amb taller de producció a Vic i originari de Badalona, és un artesà que aposta pel disseny innovador en peces d’escultures utilitzant la colada com a tècnica principal.
 
El World Crafts Council Europe (WCC-Europa, la representació europea del Consell Mundial de l'Artesania) és una de les organitzacions més importants del món de l'art i l'artesania, que promou l’artesania a escala internacional i  fomenta el contacte entre artesans de diferents països. Actualment hi ha 31 organitzacions públiques i privades de 19 països diferents, i Catalunya, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, forma part des de 2016 d’aquest ens.
 
A més de l’exposició, el WCC ha organitzat avui el Simposi Crafting Europe, un fòrum de debat al voltant del valor de l'artesania amb diferents experts internacionals en la matèria. El CCAM ha col·laborat en la composició final de la jornada, on avui el responsable de promoció cultural de l’àrea d’artesania del CCAM, David Places, hi ha estat present. A la taula d’educació, i a proposta del Consorci, ha participat en representació de l’Escola Massana, el professor i doctor especialitzat en artesania, Jesus Àngel Prieto, precursor també de l'únic postgrau universitari sobre disseny i artesania que hi ha actualment a l'estat, de la Massana i la UAB.
 
En aquest marc, l’organització del WCC ha presentat el “Crafting Europe Manifesto” que advoca per una definició àmplia sobre l’artesania i que recull la realitat actual i els reptes que afronta el sector per seguir sent competitiu. En aquest sentit, la cap de la unitat Creativa i de Cultura de la Comissió Europea, Barbara Gessler, ha estat present en el Simposi i s'ha fet seus els valors del manifest, amb el compromís de tenir-los presents en l’elaboració dels futurs programes europeus de cultura. El manifest ha estat subscrit per tots el membres que conformen el WCC.
 
Per la seva part, en l’àrea expositiva de Révélations, el vidrier català Ferran Collado presenta la seva obra en la mostra “ Le Banquet”. L’entitat Fundesarte ha seleccionat l’artesà, amb sis artistes més, per recollir les creacions artístiques més avantguardistes de l’artesania d’àmbit estatal. Ferran Collado és artista vidrier de la quarta generació de Vidres Collado, una empresa familiar que ha evolucionat mantenint la seva essència artística. Ferran es pioner en tècniques de vidre i especialitzat en l’elaboració de peces emprant la tècnica del vidre bufat. El seu art es plasma a través de records familiars i pel mestratge que reflecteix cadascuna de les seves peces.
 
El CCAM treballa per fomentar la imatge i prestigi social, difondre i preservar el valor patrimonial, millorar la competitivitat i rendibilitat i augmentar la presència internacional i digital del sector artesà, mitjançant actuacions de promoció comercial, cultural, formativa i divulgativa
 
 
 
Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________
 
 
 
 
 

2  

Imatges

El ceramista Roger Coll i David Places a Révélations

El ceramista Roger Coll i David Places a Révélations 48

El vidrier Ferran Collado i David Places a Révélations

El vidrier Ferran Collado i David Places a Révélations 71