L'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta s'ampliarà en 15.435 m2 amb dos edificis un ambulatori i un oncològic

L'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta s'ampliarà en 15.435 m2 amb dos edificis, un d'ambulatori i un d'oncològic

query_builder   11 desembre 2020 14:03

event_note Nota de premsa

L'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta s'ampliarà en 15.435 m2 amb dos edificis, un d'ambulatori i un d'oncològic

  • La Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Tortosa han signat un protocol per fixar la col·laboració entre les dues institucions en el desenvolupament del projecte
  • El projecte suposa una inversió de 46 M€, una de les més importants en equipaments de salut dels darrers anys
L'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta s'ampliarà en 15.435 m2 amb dos edificis un ambulatori i un oncològic

La Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Tortosa han signat avui un protocol de col·laboració institucional d’establiment de les bases de col·laboració per a l’ampliació i modernització de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta. El projecte suposa una ampliació de 15.345 metres quadrats que comporten la construcció d’un nou edifici ambulatori i un d’oncològic, que permetran ampliar i modernitzar el serveis hospitalaris.

La consellera de Salut, Alba Vergés; l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i el director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella han signat el Protocol que compromet les institucions en la realització d’aquest projecte. Aquest acord permet que l’hospital de referència de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre ofereixi les prestacions adequades per satisfer les necessitats assistencials hospitalàries al territori en els pròxims 30 anys.

La consellera Vergés ha destacat que “aquesta és la solució de futur per a l’Hospital Verge de la Cinta, que garantirà a la ciutadania de les Terres de l’Ebre l’accés de qualitat a l’assistència de salut; un dret a la salut fonamental i universal que cerca l’equitat territorial”.

Amb la signatura d’aquest conveni es dona la resposta llargament esperada a la demanada de la població i de les entitats del territori d’actualització de l’hospital de referència de la regió.

El projecte –a 5 anys vista segons els terminis previstos des de la redacció com la seva construcció–, suposa una inversió de 46 M€, segons ha confirmat la consellera, una de les més importants en equipaments de salut dels darrers anys.

Vergés ha sentenciat dient que aquesta ampliació de l’hospital de Tortosa “és l’opció més real i possible, que ens permet ocupar-nos dels professionals i de la població del territori amb la qualitat que requereixen”.

Per la seva banda, el director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, ha volgut posar de rellevància que la signatura del conveni significa “assumir un compromís entre administracions per fer l’ampliació i la remodelació de l’Hospital Verge de la Cinta que són imprescindibles per a les Terres de l’Ebre”.

I ha assenyalat que es tracta “d’una aposta assistencial que suposa resoldre la mobilitat i l’accessibilitat a l’hospital, a curt termini, per a 180.000 persones de població de referència de la zona”.

Solució assistencial de futur

L’ampliació de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta resoldrà, principalment, la part assistencial i de futur del centre amb una l’ampliació de 15.435 metres quadrats, que connectaran amb els més de 25.030 metres amb els quals compta actualment l’equipament hospitalari, convertint-lo així en un hospital de més de 40.000 metres quadrats.

L’a proposta la configuren l’edifici oncològic, amb una superfície de 2.435 metres quadrats que integri oncologia, hospital de dia i radioteràpia, més un edifici assistencial de 13.000 metres quadrats que integri consultes externes, gabinets i una àrea dedicada a potenciar la investigació, docència i innovació.


Captació i retenció de talent i professionals

Aquesta nova construcció es distribuiria en planta baixa més tres i proporcionaria una solució de mobilitat a l’aparcament amb la incorporació de dues plantes soterrades amb una capacitat al voltant de 300 vehicles.

Per resoldre l’accessibilitat des del centre històric de la ciutat de Tortosa es contempla la connexió del recinte hospitalari amb el nucli de la ciutat mitjançant la construcció d’ascensors.

Aquesta ampliació permetria l’alliberament d’espais de l’actual edifici per poder-hi concentrar tota la tecnologia quirúrgica. Amb la reforma l’HTVC s’ampliarà la capacitat quirúrgica del centre de referència de les Terres de l’Ebre.

En aquest sentit, Comella ha incidit en el fet que el projecte del futur Hospital Verge de la Cinta l’ha de permetre “fer el salt cap a un hospital universitari, de molta més potència terciària que sigui capaç de retenir i atraure el talent dels nous professionals assistencials i la recerca mèdica”.

2  

Imatges

Foto1: La consellera de Salut, Alba Vergés, durant la roda de premsa posterior a la signatura del conveni de l'ampliació de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa

Foto1: La consellera de Salut, Alba Vergés, durant la roda de premsa posterior a la signatura del conveni de l'ampliació de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa 1975

Foto 2: Moment de la signatura del conveni per part de l'alcaldessa de Tortosa, la consellera de Salut i el director del Servei Català de la Salut

Foto 2: Moment de la signatura del conveni per part de l'alcaldessa de Tortosa, la consellera de Salut i el director del Servei Català de la Salut 3481

1  

Fitxers adjunts

Presentació del projecte defintiu d'ampliació i remodelació de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta

Presentació del projecte defintiu d'ampliació i remodelació de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta
PDF | 4865

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined