Presentació del Carnet Jove a Lleida

Joventut presenta el nou Carnet Jove de Lleida i fa una crida per sumar-s'hi a més joves i comerços de la ciutat

query_builder   8 abril 2021 15:36

event_note Nota de premsa

Joventut presenta el nou Carnet Jove de Lleida i fa una crida per sumar-s'hi a més joves i comerços de la ciutat

  • La secretària d’Infància, Adolescència i Joventut, Georgina Oliva, i el Paer en Cap de Lleida, Miquel Pueyo, destaquen que la iniciativa vol potenciar el comerç de proximitat i l’ús diari del carnet entre el jovent
Presentació del Carnet Jove a Lleida

La secretària d’Infància, Adolescència i Joventut, Georgina Oliva, i el Paer en Cap de Lleida, Miquel Pueyo, han presentat aquest matí en roda de premsa l’inici de l’expedició del nou Carnet Jove de Lleida i la seva promoció entre el jovent de la capital del Segrià. Ho han fet acompanyats del director general de l’Agència Catalana de la Joventut (ACJ), Cesc Poch; de la coordinadora territorial de Joventut a Lleida, Lourdes Ravetllat; del regidor de Joventut de Lleida, Ignasi Amor; i de la regidora de Consum, Comerç i Mercats, Marta Gispert.

El Carnet Jove ofereix a tot Catalunya més de 8.000 avantatges en formació, cultura, salut o mobilitat internacional dels quals se’n poden beneficiar els més de 500.000 nois i noies d’entre 12 i 30 anys que tenen el carnet arreu del país. A nivell local, hi ha més de 9.000 joves que són titulars del Carnet Jove a la ciutat de Lleida, on ara hi ha prop de 200 avantatges.

L’objectiu del Carnet Jove d’àmbit local presentat aquest matí és oferir una bona diversitat d’avantatges de qualitat i proximitat per al jovent de Lleida i potenciar-ne l’ús en el seu dia a dia. Sobretot, es pretén que els i les joves puguin utilitzar el carnet en comerços i establiments locals i, d’aquesta manera, estrènyer més el seu arrelament i identitat amb el municipi i reforçar el seu vincle amb el comerç de proximitat.

La presentació en roda de premsa del nou Carnet Jove de Lleida d’aquest matí marca el punt de partida de l'expedició dels nous carnets, que inclouran el logotip de de l'Ajuntament de Lleida [veure la imatge adjunta], mentre que la resta de la imatge mantindrà la mateixa estètica que el Carnet Jove d’abast nacional i internacional.

D’aquesta manera, els joves de Lleida que des d’avui decideixin fer-se nous titulars del Carnet Jove ja ho poden fer tot acudint a una de les oficines de CaixaBank del municipi, a carnetjove.cat/lleida o a Imagin. El Carnet Jove de Lleida té un format digital en l’APP mòbil del Carnet Jove. Per a acreditar que resideixen a la població, ho podran fer mostrant el seu DNI o bé el certificat d’empadronament. Per la seva banda, els joves que ja eren titulars i que, per tant, ja disposen del plàstic genèric del Carnet Jove, no caldrà que el renovin perquè ja disposaran de la nova imatge del Carnet Jove de Lleida al Carnet Jove Digital, a l’APP del CJ.

La presentació d’avui també ha servit de tret de sortida a la campanya de comunicació publicitària per tal de potenciar que més joves es facin el nou Carnet Jove de Lleida. En aquest sentit, des de l’Ajuntament de Lleida es farà difusió de la iniciativa a través de les xarxes socials, mitjans de comunicació i distribució de díptics i pòsters promocionals als equipaments culturals i esportius del municipi.

L’objectiu, tal com ha explicat la secretària d’Infància, Adolescència i Joventut, Georgina Oliva, és que el nou Carnet Jove de Lleida connecti el Carnet Jove -que ja és molt popular entre la joventut catalana- amb el món local i, especialment, amb el comerç i serveis de proximitat. “El Carnet Jove és una eina per a l’emancipació i la vida quotidiana de les persones joves i per això el volem convertir en una eina encara més útil pel dia a dia del jovent als seus municipis. I de retruc, potenciar el comerç local de proximitat en aquests durs moments de la pandèmia de la Covid-19”, ha afegit Oliva.

Així mateix, la secretària d’Infància, Adolescència i Joventut ha recordat que l’aposta per incrementar el nombre de descomptes locals del Carnet Jove també respon a la pròpia demanda de milers de joves durant l’acció participativa organitzada el 2017 coincidint amb el 30è aniversari del carnet.

De la seva banda, l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha explicat que el nou carnet jove servirà per apropar les persones joves als comerços de Lleida i potenciar-ne l’ús en el seu dia a dia. “El Carnet Jove de Lleida ens permetrà seguir impulsant sinèrgies per fomentar la implicació de Lleida amb el seu jovent, mitjançant les quals ens permet seguir millorant els serveis que oferim a aquest col·lectiu”, ha afirmat Pueyo. 

 

Campanya per a sumar avantatges

Per millorar la qualitat i quantitat dels avantatges del Carnet Jove a Lleida també s’ha iniciat recentment una campanya de captació entre el comerç, les empreses i les entitats de la ciutat.

Com a resultat d’aquesta acció s’estan aconseguint afegir nous avantatges i descomptes en àmbits com ara alimentació, perruqueria, esport, articles per a la llar, serveis mèdics, formació i altres serveis d’ús diari o relacionats amb el temps lliure. Aquesta nova oferta ja es pot començar a consultar al nou espai web del Carnet Jove de Lleida.

Això implica que s’ha incrementat l’oferta d’avantatges en relació als que s’oferien a principis d’any, fet que millora l’oferta i usabilitat del carnet per part dels seus titulars. De totes maneres, la campanya de captació d’avantatges continua oberta i, per tant, els descomptes s’incrementaran al llarg de l’any.

A més a més, la Paeria de Lleida no només manté per aquest 2021 els avantatges en diferents serveis municipals, com són els descomptes als espectacles organitzats pel consistori a l’Auditori Municipal Enric Granados, al Teatre de l’Escorxador i al Teatre de La Llotja, sinó que hi afegeix la programació de les Festes de la ciutat.

Els nous avantatges s’afegiran a l’oferta inicial del CJ a la ciutat, repartida entre els àmbits de formació (24%), altres (20%), turisme i mobilitat (20%), salut (13%), tecnologia (9%), cultura (7%), esports (5%) i lleure (2%).

D’aquesta oferta se'n poden beneficiar els 9.046 titulars (54% noies i 46% nois) que el CJ té avui Lleida, i que es reparteixen en les següents franges d’edat: 12-13 anys (2%), 14-17 anys (12%), 18-21 (24%), 22-25 (27%), 26-39 (31%) i 31 anys (4%). Es tracta d’unes xifres que signifiquen una penetració mitjana del 30,7% del Carnet Jove entre el total de joves residents a Lleida.

A més del jovent de Lleida ciutat, dels descomptes al comerç i serveis locals del CJ a la capital lleidatana també se’n poden beneficiar el conjunt dels titulars del carnet a la comarca del Segrià (13.833 joves), a l’àmbit territorial de Ponent (25.659 joves), a Catalunya (500.000 joves) i arreu d’Europa (més de 6 milions).

Una de les maneres per promocionar el Carnet Jove de Lleida als comerços locals és la col·locació d’un distintiu a l’entrada de l’establiment, una mesura que ja podran dur a terme les noves empreses i serveis adherits aquests mesos. Aquesta actuació es complementa amb d’altres accions com són una mirada local per tal de prioritzar els avantatges del carnet que tenen al seu voltant en el moment en què facin ús del servei.

L’ACJ va iniciar en fase de prova pilot el Carnet Jove Local el 2018 en un total de set municipis catalans: L’Hospitalet de Llobregat, Cambrils, Agramunt, Palamós, la Seu d’Urgell, Manlleu i Amposta. L’èxit de la iniciativa fa que Joventut segueixi estenent-la en nous municipis i comarques com és el cas de Lleida.

 

3  

Imatges

Carnet Jove de Lleida

Carnet Jove de Lleida 46

Presentació del Carnet Jove de Lleida

Presentació del Carnet Jove de Lleida 5624

Signatura del conveni del Carnet Jove de Lleida

Signatura del conveni del Carnet Jove de Lleida 1206

1  

Fitxers adjunts

Pòster del Carnet Jove

Pòster del Carnet Jove
PDF | 844

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined