• El 99,47% dels alumnes pot anar presencialment als centres

 

  • La secretària general d’Educació, Patrícia Gomà, ha remarcat que “no podem ser triomfalistes, sabem que la variant Delta és molt més contagiosa. És obligada la prudència i mantenir les mesures de protecció, sobretot en l’ús de les mascaretes”

 

  • Els circuits de gestió de casos covid i de contactes estrets vinculats a centres educatius ja estan funcionant gràcies a la cooperació de les famílies i dels centres educatius
Fotografia roda de premsa

Tres setmanes després de l’inici del curs escolar, són 276 els grups confinats als centres educatius catalans a causa de casos positius de Covid-19, fet que afecta un 0,38% del total de grups. Això suposa una incidència 5 vegades menors respecte la mateixa data del passat curs 2020-2021. Així ho han explicat en roda de premsa la secretària general d’Educació, Patrícia Gomà, i la responsable dels programes intersectorials de Salut Pública en la infància i l’adolescència, Laia Asso, que han fet balanç de la gestió de la pandèmia als centres educatius tot just quan acaba el primer mes del nou curs.

 

Patrícia Gomà ha posat en relleu les bones dades pel que fa a l’afectació de la Covid als centres en aquest inici de curs, però al mateix temps ha expressat que “no podem ser triomfalistes, sabem que la variant Delta és molt més contagiosa. És obligada la prudència i mantenir les mesures de protecció, sobretot en l’ús de les mascaretes. No hem de baixar la guàrdia”.

 

La secretària general d’Educació ha recordat que el passat curs les escoles es van mantenir obertes i segures gràcies a les mesures de protecció establertes i a l’esforç de professorat, alumnat i famílies: “Apel·lo a les famílies, a què vegin l’enorme complexitat que suposa tenir les escoles obertes. Per tal que l’èxit continuï és necessari mantenir la protecció i les mesures de seguretat als centres. No baixem la guàrdia, estem en un entorn de fragilitat, no és de risc, però si seguim així podem mantenir les escoles més segures que mai”.

 

A data d’avui els alumnes confinats són 7.639, i els docents en la mateixa situació són 322. Aquest fet suposa que el 99,47% de l’alumnat i el 99,80% del personal de centres poden anar avui a escoles i instituts amb total normalitat.

 

Si comparem les dades amb el mateix dia del curs passat, els grups confinats són 276 d’enguany respecte els 3.504 del 31 d’octubre de 2020. Gomà ha destacat que “en la comparativa respecte les dades de confinament als centres de fa un any, el balanç és positiu des del punt de vista de la davallada de la incidència. L’afectació és menor en una cinquena part”.

 

Pel que fa als casos positius acumulats els darrers 10 dies, n’hi ha 974 que són alumnes i 98 que corresponen a professorat, personal d’administració i servei (PAS) i personal d’atenció educativa (PAE). Dels 5.105 centres, 176 tenen algun grup confinat, el que representa un 3,45% del total, i per tant, el 96,55% dels centres no disposen de cap grup en confinament.

 

La responsable dels programes intersectorials de Salut Pública en la infància i l’adolescència, Laia Asso, ha resumit que els circuits per a la gestió de casos Covid als centres educatius ja estan funcionant, i ho està fent a un ritme suau, sense allau de casos, i amb agilitat “gràcies a la cooperació de les famílies i dels centres educatius”.

 

Pel que fa a les dades de vacunació, ja s’ha assolit la vacunació amb pauta completa en el 92% del professorat, mentre que en els alumnes d’entre 12 i 19 anys ja s’està al 70%. En aquest sentit, Asso ha assumit que encara “queda feina per fer”, tot remarcant la tasca que s’està realitzant en l’anàlisi de territoris i de centres per si calen intervencions comunitàries puntuals.

 

La responsable de Salut també ha avançat que s’està ultimant, de forma interdepartamental, el protocol a seguir aquest curs per a les activitats educatives que tenen lloc fora de l’horari lectiu. “Pretenem facilitar les coses a un sector tan essencial com divers, però el protocol no variarà gaire respecte el del curs passat perquè la variant Delta no ho aconsella”, ha dit. De fet, Asso recepta “mantenir la prudència i garantir la màxima estabilitat i estanqueïtat possible” dels ‘grups constants’, la tercera bombolla en què s’insereixen els infants que fan aquestes activitats després de la de la família i de la del grup estable escolar.

 

30 de setembre de 2021

1  

Fitxers adjunts

Dossier adjunt

Dossier adjunt
PPTX | 217