Empresa i Treball

President Aragonès: "L'artesania catalana és sinònim de qualitat i prestigi"

query_builder   20 febrer 2023 19:13

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "L'artesania catalana és sinònim de qualitat i prestigi"

  1. El cap de l’Executiu i el conseller Torrent lliuren els Premis Nacionals d’Artesania 2022
  2. Conseller Torrent: “L’artesania és un element transmissor de la nostra identitat col·lectiva, del nostre patrimoni i del talent creatiu"
El president Aragonès amb els guardonats amb el Premi Nacional d'Artesania 2022{"name":"2023/02/20/19/34/ee57ebd3-ba72-4880-a699-3bb0158b69f8.jpeg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":"110110"}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, acompanyat del conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha lliurant aquesta tarda els Premis Nacionals d’Artesania 2022. El cap de l’Executiu ha agraït la tasca dels premiats perquè “formeu part de la riquesa cultural i patrimonial del país” i “contribuïu a que l’artesania catalana sigui sinònim de qualitat i prestigi”. “Cadascun de vosaltres sou una peça clau d’un llegat que cal preservar, per la part patrimonial que se’n deriva i per tot el vessant cultural molt vinculat a uns oficis avui excepcionals”, ha afegit el cap de l’Executiu durant la seva intervenció.


En aquesta edició, la Generalitat de Catalunya, mitjançant Artesania Catalunya del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del Departament d’Empresa i Treball, ha reconegut la trajectòria, l’excel·lència en la producció de nous vitralls, i la seva aportació en la reconstrucció i rehabilitació del patrimoni arquitectònic català de l’empresa, Vitralls Bonet, amb el Premi Nacional d’Artesania 2022. Alhora ha concedit el Premi al Talent Jove a la ceramista Sara Reig; ha atorgat el Premi Emprèn al vidrier Pròsper Riba; ha reconegut l’artista tèxtil Esther Chacón amb el Premi Prestigia; i ha concedit el Premi Restaura a l’artesana Sara Berzosa. Durant l’acte, també s’han lliurat els Diplomes de Mestre Artesà i Mestra Artesana.


Tal i com ha explicat el president de la Generalitat, tots els guardonats són “exemple d’uns oficis que s’han d’impulsar, potenciant tots els valors que van associats al món de l’artesania, amb un caràcter inequívocament transformador, inconformista, i que són molt positius pel conjunt de la societat”.El cap de l’executiu ha aprofitat l’acte de lliurament per posar en valor “l’excel·lència de l’artesania catalana”, així com el talent, la qualitat i la capacitat d’innovació que “explica la gran creativitat de la nostra artesania”.


De la seva banda, el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha reivindicat “els valors de l’artesania” i ha volgut agrair al sector “la seva contribució a construir una societat i una economia més justa i equilibrada respectuosa amb el medi ambient i feminista”. Així mateix, Torrent ha assenyalat que aquest és un sector, format per més de 8.000 empreses que ocupa més d’12.000 persones, “capaç de connectar els oficis més tradicionals amb la contemporaneïtat, de convergir amb la indústria gràcies a la innovació i a la incorporació de noves tecnologies, i de connectar amb el talent jove i facilitar el relleu generacional”. I ha afegit que més enllà de la seva magnitud en xifres, “l’artesania és un element transmissor de la nostra identitat col·lectiva, del nostre patrimoni i del talent creatiu”. “ Estem compromesos amb el sector i tenim el propòsit de seguir treballant per incrementar el prestigi i imatge social de l’artesania catalana, de difondre i preservar el seu valor patrimonial, millorar la competitivitat i augmentar la seva presència internacional” ha reblat Torrent.


Els Premis Nacionals d'Artesania de la Generalitat de Catalunya tenen com a objectiu donar reconeixement a les persones i empreses artesanes que s'hagin distingit en la producció, el disseny, la qualitat, la formació, la promoció, la comercialització, la difusió, la valoració i/o el prestigi de l'artesania catalana.


Amb els Premis Nacionals d'Artesania la Generalitat de Catalunya vol correspondre a la vàlua i a la transcendència que té l'artesania en la societat catalana i alhora es vol contribuir a donar-li el màxim relleu i atorgar públicament cada any aquell reconeixement que mereixen persones que hagin excel·lit en llur obra i trajectòria i hagin aportat elements d'innovació i prestigi en el sector.


Més informació sobre el Premi Nacional Artesania 2022.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined