El conseller Balcells ha tancat avui l¿acte de presentació de l¿Estratègia de suport i impuls al voluntariat en salut.

El Departament de Salut presenta l'Estratègia de suport i impuls al voluntariat en Salut per a l'horitzó 2030

query_builder   26 febrer 2024 16:41

event_note Nota de premsa

El Departament de Salut presenta l'Estratègia de suport i impuls al voluntariat en Salut per a l'horitzó 2030

  1. Balcells confia que les 22 mesures previstes en aquesta estratègia han de permetre “enfortir la tasca del voluntariat en salut” i alhora aconseguir un voluntariat “més coordinat, protegit, format i efectiu”


El conseller Balcells ha tancat avui l’acte de presentació de l’Estratègia de suport i impuls al voluntariat en salut.{"name":"2024/02/26/16/35/a96d57db-5f06-4a61-b4d2-23b92facf0d4.jpg","author":"Departament de Salut","type":"0","location":"0","weight":333078}

El conseller de Salut, Manel Balcells i Díaz, ha tancat aquest matí l’acte de presentació de l’Estratègia de suport i impuls al voluntariat en salut, promogut per la Secretaria d’Atenció Sanitària i Participació del Departament de Salut. L’objectiu d’aquesta estratègia és enfortir i fer visible d’una manera proactiva aquest voluntariat i posar en marxa accions que contribueixin a implementar la Carta del Voluntariat en Salut de l’any 2019 (CVS19) amb visió 2030, d’una forma més efectiva.

L’estratègia consta de 8 àmbits de treball i 22 accions a l’entorn de tres eixos temàtics: el posicionament i visibilització del voluntariat en salut; el suport a la gestió i millora contínua, i la governança del voluntariat en salut. En el seu desplegament pren especial rellevància els escenaris de coproducció. En aquest sentit, la implementació d’aquesta estratègia requerirà del compromís i la corresponsabilitat de diferents actors, d’acord amb la CVS19 que reconeix el voluntariat com un valor social i de país.

Durant la cloenda de l’acte, celebrat aquest matí al Departament de Salut, el conseller Balcells ha posat en valor “el voluntariat com a reflex d’una Catalunya solidària”, i “la pròpia estratègia com a marc d’actuació present i futur per a un voluntariat en salut més coordinat, protegit, format i efectiu”.

La inauguració ha estat a càrrec de la secretària d’Atenció Sanitària i Participació del Departament de Salut, la Dra. Carme Bertral, i del director general d’Acció Cívica i Comunitària del Departament de Drets Socials, Xavier Godàs. Tot seguit, ha tingut lloc una ponència a càrrec del Dr. Marc Antoni Broggi, cirurgià i membre del Comitè de Bioètica de Catalunya.

L’acte també ha comptat amb una taula rodona en què s’han presentat experiències en relació a diferents àmbits en coherència amb la CVS19, on un dels aspectes innovadors és que abasta, també, l’atenció primària i comunitària i la salut mental i addicions.

També s’han visibilitzat les aliances i el treball col·laboratiu que ajuda a promoure i enfortir el voluntariat en salut per aprofitar molt millor els recursos i millorar-ne la coordinació i els seus resultats.

En l’acte hi ha participat professionals de diferents àmbits assistencials i regions sanitàries, i entitats, que han aportat el seu coneixement i experiència de la realitat del voluntariat en salut per avançar així en la seva millora.

1  

Imatges

El conseller Balcells ha tancat avui l'acte de presentació de l'Estratègia de suport i impuls al voluntariat en salut.

El conseller Balcells ha tancat avui l'acte de presentació de l'Estratègia de suport i impuls al voluntariat en salut. 333078

undefined
undefined
undefined
undefined